søndag 31. juli 2011

Ovnsbakt spaghetti med kylling og spinat

Denne oppskriften er fra Pasta-boken som jeg kjøpte for ikke så lenge siden. Det er en mettende rett som godt kan gjøres klar på forhånd og bare settes i ovnen til steking når du begynner å bli sulten. 

fredag 29. juli 2011

Fusilli med fiskekaker

Pasta servert med en annerledes type fiskekaker. De ligner på små fiskeboller, men smaken minner mer om fiskepinner. Disse falt også i smak for samboeren som ikke er glad i fisk :) Ops: du trenger food prosessor for å lage fiskefarsen.

torsdag 28. juli 2011

Nigellas mintsjokolademousse

Dette er en mektig og fyldig, men samtidig frisk dessert som passer fint om sommeren. Oppskriften er fra Nigellas sommermat.

onsdag 27. juli 2011

Mangois med jordbær

Det er sommerferie og til tider fint vær. Noe bedre sommervær blir det kanskje ikke, så det er ingen vits i å vente lenger. Det er på tide å lage is!

tirsdag 26. juli 2011

Gresskarpai med fullkornsbunn

Denne oppskriften er en tilpasset variant av en oppskrift jeg fant i en bok som heter "Sommertid" fra Kid. Boken har jeg fått i innflytningspressang av min kjære tante, onkel og to fettere. Den inneholder masse oppskrifter på alt fra brød, pai og grillmat til iskrem og ansiktsmasker. I tillegg er det flotte bilder av mat og interiør! Jeg valgte å lage paien med fullkornsmel fordi jeg synes det har blitt litt mye siktet hvetemel i det siste... Gresskar var relativt nytt for meg. Jeg har aldri brukt det i matlaging før (bortsett fra frøene) så jeg var veldig spent på resultatet. Jeg kan trygt si at mitt første møte med gresskar var vellykket. Jeg synes det smaker litt som søtpotet :) Veldig godt!

mandag 25. juli 2011

Limeformkake

En enkel formkake med limesmak. Pynt den med melisglasur eller server den som den er, gjerne med is ved siden av. 
 

søndag 24. juli 2011

Goddamn-burger!

Denne oppskriften er fra boken "Ingen røyk uten grill" av Grillkongen Craig. Den har samme tittel i boken og lever opp til tittelen.

lørdag 23. juli 2011

Halvgrove hamburgerbrød

Jeg er blitt tatt av (grill)vinden. Føler meg litt som Fredde fra Solsidan for tiden... Se her hvis du ikke helt skjønte sammenhengen :) Disse hamburgerbrødene er ikke laget på grillen. Du kan riste dem litt på grillen rett før du lager til favorittburgeren din hvis du vil, men det er på ingen måte en nødvendighet.

fredag 22. juli 2011

Grillet maiskolbe med lime- og chilismør

UTROLIG gode maiskolber! Server dem som ventemat eller tilbehør til grillmat. Oppskriften er fra boken "Ingen røyk uten grill" av Grillkongen Craig som vi fikk i innflytningspressang av "tanto" :)

torsdag 21. juli 2011

Jordbærmarengsbløtkake og overstått jubileum!

Veronikas lille matkrok har fylt ett år og det har gått meg hus forbi! Jubileumet var 29. juni, og nå er vi jo langt ut i juli. Også jeg som hadde store planer om boller og brus, bursdagshatter og -fløyter og kake med fyrverkeri... Jaja, kanskje til neste år. Men kake ble det, selv om den nesten ble en måned forsinket. For kake skal man ha ved både små og store feiringer. (Og på vanlige hverdager og hvis jeg får velge) Denne oppskriften er fra Nigellas sommermat. Jeg halverte den slik at min husholdning på to personer skulle klare å spise kaken opp før den blir dårlig. Og det klarte vi jammen santen! Denne gikk ned på høykant både hos meg og min kjære. Som en liten bursdagspressang har bloggen også fått en sårt trengt overhaling. Jeg var mildt sagt dritlei av den gamle utformingen. Men nå har bloggen fått nye farger, nytt tittelbakgrunnsbilde og store bilder! Elsker store bilder. Jo større, jo bedre. Håper dere liker den nye utformingen og at ingen blir forvirret av at jeg har flyttet rundt på noen ting. Det var jo meningen det skulle bli bedre, ikke verre... Nok prat - her kommer oppskriften på JORDBÆRMARENGSBLØTKAKE ;D

onsdag 20. juli 2011

Wraps med spicy kylling

Sunn, lett og utrolig god middag i en fei. Eller hva med å lage litt ekstra og ta med en kald wrap til lunsj dagen etter? Jeg brukte tortillalefser fra butikken denne gangen, men hvis du vil og har tid kan du godt lage hjemmelagde. Da blir det bare enda bedre :) Her er en oppskrift du kan bruke.

tirsdag 19. juli 2011

Mammas hjemmelagde skogsgryte

Jo lengre denne gryten får stå og trekke, jo mørere blir kjøttet. Du kan med fordel lage den dagen i forveien og bare koke den opp og la den trekke 10 minutter rett før du serverer den. En perfekt søndagsmiddag.

mandag 18. juli 2011

Gresk moussaka med aubergin

Moussaka kan lages med aubergin, poteter eller begge deler. Denne oppskriften er med aubergin. Her er en oppskrift på moussaka med poteter. Denne har også litt flere grønnsaker, og jeg har tilsatt linser. Utrolig godt, men det tar lang tid å lage (sånn at du er forberedt på det...).

søndag 17. juli 2011

Mulligatawnysuppe og print friendly-knapp

Hvis du leste oppskriften min på mammas hjemmelagde hønsefrikassé husker du kanskje at jeg skulle lage en kyllingsuppe av noe av kraften fra kokingen. Kraften har jeg oppbevart i frysen fram til jeg lagde denne suppen for et par dager siden. Mulligatawnysuppe er en kyllingsuppe med karri og masse gode smaker. Perfekt hvis du er litt småsyk i halsen eller til kalde kvelder. Om sommeren kan du for eksempel nyte den på terrassen i kveldssolen med et pledd rundt deg. Sjekk ut den nye print friendly-knappen min som gjør det enklere å printe ut oppskriftene uten alle bildene. Den kan også være kjekk å trykke på hvis du skal lese oppskriften på dataen og vil slippe å skrolle opp og ned på siden. Knappen finner du nederst i hvert innlegg :)

lørdag 16. juli 2011

Stivpisket créme fraîche med friske bær

Dette er en av de raskeste og enkleste, men samtidig beste dessertene jeg vet om. Veldig grei å lage hvis du har gjester. Eller hvis du bare vil ha noe godt i sommervarmen :)

torsdag 14. juli 2011

Blåbærcupcakes med et hint av sitron

Blåbærsesongen er i gang! Løp ut og plukk blåbær, løp hjem igjen, rens og skyll blåbærene og lag disse supergode cupcakesene :) For å være helt ærlig har jeg ikke fått plukket blåbær selv enda. Jeg fikk en stor boks blåbær av mamma som hun hadde plukket ved hytten. Men jeg skal definitivt ut i skogen og plukke i nærmeste fremtid for disse blåbærene var kjempegode!

tirsdag 12. juli 2011

Kokosris med smaksrik kjøttdeig

Dette er en kjøttdeig/risrett med en spennende sammensetning av smaker som passer overraskende godt sammen. Det ble fort en ny favoritt for meg! Lag det du også :) Du vil ikke angre.

mandag 11. juli 2011

Rød fruktsalat

Lag fruktsalat til lunsj! Er du som meg veldig lei av tørre skiver med svett pålegg til lunsj? Hvorfor ikke lage en fruktsalat istedenfor? Denne sammensetningen med jordbær, banan, vannmelon og pasjonsfrukt gir en sommerlig og frisk fruktsalat.

søndag 10. juli 2011

Smash-iskake

Jeg elsker smash og smash-isen ble en suksess, så jeg tenkte: hvorfor ikke lage smash-iskake? Det er egentlig samme oppskrift som mammas hjemmelagde daimiskake bare at daim er byttet ut med smash. Knallgodt! 

lørdag 9. juli 2011

Mammas hjemmelagde seibiff

Her kommer en fiskefavoritt fra mammas kjøkken. Stekt seifilet med løksaus servert med poteter og gulrøtter.

torsdag 7. juli 2011

Cupcakes med vaniljeglasur

Jeg har kjøpt meg en 2D tipp fra wilton og måtte jo teste den så fort som mulig. Jeg har også kjøpt meg sandkakeformer for en stund siden som jeg ikke hadde fått brukt enda. Så jeg lagde disse deilige cupcakesene. 

onsdag 6. juli 2011

No-knead timianrundstykker

Dette er en no-knead rundstykkevariant av timianbrød med maldonsalt. Det smaker veldig godt som tilbehør til pastaretter eller suppe.

mandag 4. juli 2011

Masse brownies!

Endelig er sofaen på plass og det var på tide med et lite innflyttingsbesøk. Og i besøk må man ha kake! Derfor lagde jeg en stor langpanne med brownies - det er jo en sikker vinner. Serverte den med vaniljeis, og den falt i smak hos gjestene. De få stykkene som var igjen frøs jeg ned til en regnværsdag :) (Jeg glemte litt å ta bilder underveis, så det er litt dårlig med bilder. Men oppskriften er veldig enkelt, så jeg tror nok at det skal gå bra likevel.)

søndag 3. juli 2011

Risotto med mais og sprøstekt pepperoni

Ah, risotto! Jeg får aldri nok av risotto. Raskt, enkelt og utrolig godt. Hvis du ikke har prøvd risotto enda er det absolutt på tide. Tre av mine favoritt-risottoer finner du her, her og her. Denne varianten er godt balansert med søte maiskorn og salt sprøstekt pepperoni.