Denne oppskriften er fra boken "Ingen røyk uten grill" av Grillkongen Craig. Den har samme tittel i boken og lever opp til tittelen.
Dette trenger du til 2 personer (4 burgere)
- 400 g kjøttdeig
- 1/2 rødløk
- 1 egg
- 1 ts maldonsalt
- 1/2 ts nykvernet pepper
- 1 ss worchestersaus
- 1 toppet ts dijon-sennep
- 8 sneier ost
- 4 hamburgerbrød
- 4 skiver bacon
Slik gjør du:
Skrell og finhakk rødløken.
Bland sammen rødløk, kjøttdeig, egg, salt, pepper, worchestersaus og dijonsennep i food prosessoren.
Del farsen i 4 boller og form dem til 4 burgere.
Stek burgerne 2-3 minutter på hver side over middels varme på grillen. Legg dem deretter over i den kalde sonen av grillen til de er gjennomstekt.
Sprøstek baconskivene i stekepannen og la dem renne av på kjøkkenpapir. Legg to osteskiver på hver burger det siste minuttet av steketiden. Legg baconskivene oppå der...
...og legg burgerne i hamburgerbrød.
Ha salat, tomat, dressing, agurk eller det du ellers måtte ønske i burgeren :)
Mmmm!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)