mandag 4. juli 2011

Masse brownies!

Endelig er sofaen på plass og det var på tide med et lite innflyttingsbesøk. Og i besøk må man ha kake! Derfor lagde jeg en stor langpanne med brownies - det er jo en sikker vinner. Serverte den med vaniljeis, og den falt i smak hos gjestene. De få stykkene som var igjen frøs jeg ned til en regnværsdag :) (Jeg glemte litt å ta bilder underveis, så det er litt dårlig med bilder. Men oppskriften er veldig enkelt, så jeg tror nok at det skal gå bra likevel.)

 Dette trenger du til en stor langpanne med brownies:
- 6 egg
- 6,5 dl sukker
- 9 ss kakaopulver
- 1 ts vaniljeessens
- 4,5 dl mel
- 300 g smør

Slik gjør du:
Varm opp ovnen til 180 grader. Rør egg og sukker lett sammen. 
Smelt smøret og kjøl det ned litt. Rør det inn i eggeblandingen. 
Rør inn kakaopulver og vaniljeessens. Ha til slutt i hvetemel. Fordel røren i en bakepapirkledd langpanne. 
Stek kaken på nederste rille i 20-30 minutter avhengig av ovnen din. Min ovn klikker helt når den er varmet opp og blir bare varmere og varmere, så min kake stod bare i ovnen i 20 minutter. Sjekk med en tannpirker eller fyrstikk. Kaken er ferdig når det henger litt kake igjen på tannpirkeren. La kaken avkjøle seg helt før du skjærer den i passe store stykker. 
Husk at kaken er ganske mektig. Oppbevar kaken i kjøleskapet og server den med vaniljeis.

4 kommentarer:

 1. Brownies er en sikker favoritt. Mannen min elsker det. Spørs om jeg også må lage litt i kveld. Ser at vi har nesten samme oppskrift, men det er litt mindre sukker i din. Tror jeg må prøve din oppskrift neste gang.

  SvarSlett
 2. Hmmm, denne så veldig god ut - vi "må" nok prøve denne til helgen :-)

  PS - synes det var nok bilder, jeg, det holder med et par bilder fra prosessen (jeg trenger iallfall ikke bilder av hver ny ingrediens som puttes i). Et flott innlegg slik det er! :-D

  SvarSlett
 3. Katrine Anita: Brownies er ubeskrivelig godt :) jeg synes det er greit å ha en oppskrift med kakao for det er jo ikke alltid man har kokesjokolade liggende... Jeg har egentlig pleid å bruke 8 dl sukker, men oppdaget at det går helt fint å kutte det ned til 6,5 dl (kanskje mindre også..?) Dette er light-versjonen ;) hehe :P

  Snorkfrøkna: Da håper jeg at du blir fornøyd med resultatet :) Jeg synes denne er veldig god. Godt å høre at det holdt med de få bildene! Hyggelig at du likte innlegget :)

  SvarSlett
 4. 2xIna har startet http://www.matbloggsentralen.blogspot.no
  Hvis du har lyst at din matblogg skal være med, send oss en mail eller legg igjen en kommentar på bloggen!
  Velkommen!

  SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)