Dette er en no-knead rundstykkevariant av timianbrød med maldonsalt. Det smaker veldig godt som tilbehør til pastaretter eller suppe.
- 500 g hvetemel
- 1,5 ts salt
- 1/4 ts tørrgjær
- 1,5 ss tørket timian
- 3 dl vann
- 1/2 dl extra virgin olive oil
- litt smør til smøring
- ca. 1 ss maldonsalt
Slik gjør du:
Ha hvetemel, salt, tørrgjær og timian i en bolle.
Bland det sammen. Bland sammen vann og olje.
Lag en grop i melblandingen og hell i vann og oljeblandingen. Rør det sammen til en deig.
Dekk den med plast eller sett på lokk og la deigen heve i 12-18 timer. Når deigen er ferdig hevet ser den ca sånn ut:
Varm opp ovnen til 225 grader. Finn fram et muffinsbrett med 12 hull. Smør den med litt smør og dryss maldonsalt i alle hullene.
Fordel deig-røren i hullene med to spiseskjeer. Dryss litt timian på toppen. Stek rundstykkene midt i ovnen i 15-20 minutter til de begynner å bli gyldne oppå.
La dem kjøle seg litt ned før du skjærer dem i to.
Mmmmm!
MMMMmmm. Det så godt ut :)
SvarSlettDet er godt! Du burde prøve de:)
SlettDisse rundstykkene ble fantastisk gode!!!! Jeg brukte mer gjær og satte deigen i brødbakemaskin. Deigen min fikk en helt vanlig gjærdeigkonsistens. Brukte litt olje i hendene for å forme dem. Satte dem til varm etterheving i 30 min. De ble utrolig stilige. Fikk en skikkelig muffinsform med topp.
SvarSlettSå bra du ble fornøyd med resultatet :) Timian er utrolig godt i brød og rundstykker.
SlettDenne oppskriften vil jeg virkelig prøve. Håper det går bra med frisk hakket timian, for jeg hahr en plante stående som jeg må bruke opp.
SvarSlett