onsdag 6. juli 2011

No-knead timianrundstykker

Dette er en no-knead rundstykkevariant av timianbrød med maldonsalt. Det smaker veldig godt som tilbehør til pastaretter eller suppe.

Dette trenger du til 12 rundstykker:
- 500 g hvetemel
- 1,5 ts salt
- 1/4 ts tørrgjær
- 1,5 ss tørket timian
- 3 dl vann
- 1/2 dl extra virgin olive oil
- litt smør til smøring
- ca. 1 ss maldonsalt

Slik gjør du:
Ha hvetemel, salt, tørrgjær og timian i en bolle. 
Bland det sammen. Bland sammen vann og olje.
Lag en grop i melblandingen og hell i vann og oljeblandingen. Rør det sammen til en deig. 
Dekk den med plast eller sett på lokk og la deigen heve i 12-18 timer. Når deigen er ferdig hevet ser den ca sånn ut: 
Varm opp ovnen til 225 grader. Finn fram et muffinsbrett med 12 hull. Smør den med litt smør og dryss maldonsalt i alle hullene. 
Fordel deig-røren i hullene med to spiseskjeer. Dryss litt timian på toppen. Stek rundstykkene midt i ovnen i 15-20 minutter til de begynner å bli gyldne oppå. 
La dem kjøle seg litt ned før du skjærer dem i to. 
Mmmmm!

5 kommentarer:

  1. MMMMmmm. Det så godt ut :)

    SvarSlett
  2. Disse rundstykkene ble fantastisk gode!!!! Jeg brukte mer gjær og satte deigen i brødbakemaskin. Deigen min fikk en helt vanlig gjærdeigkonsistens. Brukte litt olje i hendene for å forme dem. Satte dem til varm etterheving i 30 min. De ble utrolig stilige. Fikk en skikkelig muffinsform med topp.

    SvarSlett
    Svar
    1. Så bra du ble fornøyd med resultatet :) Timian er utrolig godt i brød og rundstykker.

      Slett
  3. Denne oppskriften vil jeg virkelig prøve. Håper det går bra med frisk hakket timian, for jeg hahr en plante stående som jeg må bruke opp.

    SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)