søndag 3. juli 2011

Risotto med mais og sprøstekt pepperoni

Ah, risotto! Jeg får aldri nok av risotto. Raskt, enkelt og utrolig godt. Hvis du ikke har prøvd risotto enda er det absolutt på tide. Tre av mine favoritt-risottoer finner du her, her og her. Denne varianten er godt balansert med søte maiskorn og salt sprøstekt pepperoni. 

Til 2 porsjoner trenger du:
- 1 ss olivenolje
- 1 ss smør
- 1 stor løk
- 2 hvitløksfedd
- 200 g risottoris
- 7 dl kyllingbuljong
- 50 g mais
- salt
- nykvernet pepper
- 50 g pepperoni
- revet parmesan
- 1 ss smør ekstra

Slik gjør du:
Skrell og finhakk løk og hvitløk.
Kok opp buljong og hold den varm. Ha oljen og 1 ss av smøret i en stor stekepanne.
Varm opp over middels varme og ha i løk og hvitløk.
La det surre noen minutter til løken er myk. Ha i risottorisen og la den surre med et par minutter mens du rører.
Øs på litt av buljongen og la det koke helt inn før du øser på mer.
Fortsett slik til risen er mør (17-20 minutter). Stek pepperonien i en tørr stekepanne...
...og la den renne av på kjøkkenpapir.
Hell stekefettet fra pepperonien i risottoen.
Sammen med siste øse med buljong har du i maisen og rører den inn.
 Smak til med salt og pepper. Skru av varmen og ha i revet parmesan og 1 ss smør. Rør det inn og server risottoen straks med den sprøstekte pepperonien på toppen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)