Risotto er lett å lage og kan gjerne lages av rester av grønnsaker du har liggende i kjøleskapet. Også smaker det kjempegodt.
Dette trenger du til 1 person:
Dette trenger du til 1 person:
- 1 dl risottoris
- 5-6 dl vann
- 1 grønnsaksbuljongterning
- 2 sjampinjonger
- 1/2 gulrot
- 1 liten løk
- 1 hvitløksfedd
- litt olje
- ca. 30 g smør eller margarin
- ca. 25 g parmesan
Slik gjør du:
Skrell gulroten og løken og finhakk dem. Hakk sjampinjongen i passe store biter. Skrell hvitløksfeddet og finriv eller finhakk det.
Kok opp vannet og ha i bujongterningen. Hold bujongen varm. Svett grønnsakene på høy varme i litt olje og smør, men spar mesteparten av smøret til senere.
Sett grønnsakene til side. Rist risottorisen i en tørr stekepanne på middels sterk varme i ca. 5 minutter.
Pass på at det ikke blir brunt, rør godt hele tiden. Ha i grønnsakene og bland det godt sammen.
Øs på litt av buljongen og la det surre på middels varme i ca. 15-20 minutter. Øs på mer buljong etterhvert som den koker inn.
Fortsett sånn til risen er ferdig, men fremdeles har tyggemotstand. Finriv parmesanen og dryss den over risottoen.
Skjær smøret i terninger og ha det også i.
Rør det godt sammen til smøret er smeltet.
Server risottoen med nykvernet pepper på.
Mmmm!
- 5-6 dl vann
- 1 grønnsaksbuljongterning
- 2 sjampinjonger
- 1/2 gulrot
- 1 liten løk
- 1 hvitløksfedd
- litt olje
- ca. 30 g smør eller margarin
- ca. 25 g parmesan
Skrell gulroten og løken og finhakk dem. Hakk sjampinjongen i passe store biter. Skrell hvitløksfeddet og finriv eller finhakk det.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)