søndag 28. november 2010

Fløtegratinerte poteter og gulrøtter

Et tilbehør som smaker veldig godt sammen med stekt eller ovnsbakt laksefilet, men det passer sikkert til andre ting også ;)

Dette trenger du til 1 person:
- 2 små poteter
- 1,5 små gulrøtter
- ca. 1,5 dl fløte
- ca. 1,5 dl melk
- 1 hvitløksfedd
- salt og pepper
- noen sneier med ost til gratineringen
Slik gjør du:
Skrell gulrøttene og potetene og skjær dem i ca. 1/2 cm tykke skiver. Varm opp ovnen til 200 grader. Ha gulrot- og potetskivene i en kjele, hell på melk og fløte og la det koke opp mens du skreller og finhakker hvitløken. Ha den finhakkede hvitløken i kjelen og la det hele koke i ca. 10 minutter. Smak til med salt og pepper. Ha det over i en liten ildfast form og dekk med ostesneier. Gratineres midt i ovnen i ca. 20 minutter.

1 kommentar:

  1. Jeg skal lage til to porsjoner, men føler det blir litt mye væske da ??

    SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)