Etter å ha blitt tipset om verdens letteste måte å lage rundstykker på har jeg laget en del rundstykker... Det er så utrolig enkelt å bare sette deigen dagen før, klæsje røren i muffinsbrett eller på langpanne og steke dem 15 minutter. Disse lagde jeg ikke i muffinsform, men i fri form fordi jeg ikke ville at de skulle bli så høye, men heller større i diameter og flatere. Grovt mel gjør disse rundstykkene passende til hverdags mens den tørkede basilikumen tilfører en litt mer spennende smak :)
- 250 g siktet hvetemel
- 200 g sammalt rug grovmalt
- 50 g havregryn
- 1 ss sukker
- 1/4 ts tørrgjær
- 1,5 ts salt
- 1,5 ss tørket basilikum
- 4 dl vann
- evt. 1 egg til pensling
Slik gjør du:
Ha rugmel,...
hvetemel,...
...havregryn,...
...sukker,...
...salt og gjær...
...og basilikum i en bolle.
Bland det godt sammen. Hell over vannet...
...og rør det sammen til en klissete deig.
Dekk bollen med plast og la deigen heve i 12-18 timer. Etter heving så min deig slik ut:
Varm opp ovnen til 225 grader. Dekk et stekebrett med bakepapir. Bruk to spiseskjeer til å legge 12 deigklumper med god avstand mellom på stekebrettet.
Hvis du vil at rundstykkene skal bli ekstra fine kan du piske egget lett sammen og pensle rundstykkene med det.
(tips: lag eggerøre av resten av egget)
Stek rundstykkene midt i ovnen i 15-20 minutter til de er gyldne oppå.
La dem kjøle seg ned minst fem minutter før du skjærer dem i to og nyter de knasende sprø rundstykkene med godt pålegg :)
Takk - disse rundstykkene tror jeg må bli min søndagsfrokost!
SvarSlettBeste hilsen Superkokken :-)
god frokost :)
SvarSlettSkal vannet være romtemperert, eller vanlig kaldt, siden deigen skal heve såpass lenge? Sikkert et fryktelig dumt spørsmål, men jeg er ny på bakefronten ;)
SvarSlettLena
Neida, ikke dumt spørsmål i det hele tatt. Vannet skal jo som oftest være lunkent i gjærbakst, men i denne deigen kan du bruke helt vanlig kaldt vann fra springen. Lykke til med bakingen! :)
Slett