torsdag 14. april 2011

Chorizorisotto med tomater

Her kommer en ny risottovariant. Denne gangen med chorizo og tomater. Jeg ville helst ha litt tykkere biter av chorizo, men de hadde desverre ikke chorizosnabb på butikken. Så jeg måtte kjøpe chorizo i skiver. Det ble godt det også, men kjøp snabb hvis du får tak i det. 

Dette trenger du til 2 personer:
- 2-3 sjalottløk
- 3 sjampinjonger
- 70 g chorizopølse
- 4 cherrytomater
- 1/2 liter hønsebuljong
- 225 g risottoris
- 1 ss smør
- 1 ss olje
- salt og pepper
- revet parmesan

Slik gjør du:
Skrell og finhakk sjalottløken.
Grovhakk sjampinjongen.
Del chorizopølsen i biter.
Del cherrytomatene i fire og ta bort den myke innmaten.
Kok opp hønsebuljong og hold den varm. Varm opp stekepannen og rist risottorisen noen minutter i tørr panne.
Ha risen over på et fat. Stek chorizopølsen et par minutter i tørr panne.
 Sett de ferdigstekte chorizobitene til side.
Ha olje og smør i pannen og fres løken til den blir myk, men ikke brunet.
La soppen surre med en liten stund.
Ha i risottoris og bland den godt inn.
Øs på buljong til risen er dekket.
La det småkoke til buljongen nesten er kokt helt inn.
Øs på mer buljong og fortsett slik til risen har kokt i 10 minutter. Da har du i chorizo og tomat og lar det koke videre med mer buljong ca. 7-10 minutter til risen er ferdig kokt.
Øs på mer buljong underveis. Smak til med salt og pepper. Trekk pannen av varmen og ha i 1 ss smør og revet parmesan etter smak.
Rør det inn og server risottoen med en gang.
Ha gjerne brød med smør ved siden av.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)