Dette er en mektig og fyldig, men samtidig frisk dessert som passer fint om sommeren. Oppskriften er fra Nigellas sommermat.
- 100 g mørk kokesjokolade
- 10 g smør
- 1 ss sukker
- 2 egg
- 1 dråpe peppermynteolje
Slik gjør du:
Brekk opp sjokoladen og ha den i en skål som tåler mikrobølgeovnen. Ha smøret i skålen.
Smelt sjokoladen og smøret 1-2 minutter i mikroen. Tilsett peppermynteolje og rør slik at du får en glatt blanding. La den stå og avkjøle seg på kjøkkenbenken. Skill eggeplommene fra eggehvitene.
Pisk sukker og eggeplommer sammen til eggedosis.
Pisk eggehvitene til det dannes myke topper.
Rør eggedosisen inn i sjokoladeblandingen.
Ha en fjerdedel av eggehvitene i blandingen og rør det godt inn. Vend forsiktig inn resten av eggehvitene litt og litt med en slikkepott.
Vend og rør forsiktig til du har en jevn blanding.
Hell sjokolademoussen i porsjonsformer eller i fine glass.
Dekk dem med plast og la dem stå i kjøleskap til moussen er stivnet (ca. 4 timer eller gjerne over natten).
Nytes saaaakte!
Smelt sjokoladen og smøret 1-2 minutter i mikroen. Tilsett peppermynteolje og rør slik at du får en glatt blanding. La den stå og avkjøle seg på kjøkkenbenken. Skill eggeplommene fra eggehvitene.
Pisk sukker og eggeplommer sammen til eggedosis.
Pisk eggehvitene til det dannes myke topper.
Rør eggedosisen inn i sjokoladeblandingen.
Ha en fjerdedel av eggehvitene i blandingen og rør det godt inn. Vend forsiktig inn resten av eggehvitene litt og litt med en slikkepott.
Vend og rør forsiktig til du har en jevn blanding.
Hell sjokolademoussen i porsjonsformer eller i fine glass.
Dekk dem med plast og la dem stå i kjøleskap til moussen er stivnet (ca. 4 timer eller gjerne over natten).
Nytes saaaakte!
Som STOR fan av sjokolade, så ja, jeg ble fristet! Bildene er fantastiske, og jeg iler snart for å handle det som trengs ;o)
SvarSlettBea
Så bra! Tusen takk for hyggelig kommentar. Det varmer :)
SvarSlett