fredag 29. juli 2011

Fusilli med fiskekaker

Pasta servert med en annerledes type fiskekaker. De ligner på små fiskeboller, men smaken minner mer om fiskepinner. Disse falt også i smak for samboeren som ikke er glad i fisk :) Ops: du trenger food prosessor for å lage fiskefarsen.

Til 2 porsjoner trenger du:
- 200 g fusili
- 1 ts salt per liter vann
- 200 g torskefilet (filet av annen hvit fisk kan også brukes)
- 1/2 rundstykke
- 1 ss melk
- 3 ss parmesan
- 1 egg
- salt og pepper
- 1 ts tørket persille
- 3-4 ss mel
- 1 dl extra virgin olivenolje
- 1/2 rød chili
- tørket dill

Slik gjør du:
Del rundstykket i mindre biter og ha det i food prosessoren med kniven montert sammen med melken. Kjør det noen sekunder til en jevn masse.
Ha i fiskefileten og kjør noen sekunder til.
Tilsett parmesan, egg og tørket persille og la food prosessoren gå til det er godt blandet.

Krydre godt med salt og pepper og bland det godt inn.
Kok pastaen i rikelig lettsaltet vann. Ha melet i et stort fat. Form fiskefarsen til små boller og vend dem i melet. Varm opp oljen til litt over middels varme i en vid kjele og ha i fiskekakene.
Frityrstek dem på alle sider til de er gyldne og gjennomstekt.
La dem renne godt av på litt kjøkkenpapir.
Sil vannet av pastaen og drypp litt olivenolje over. Ta ut frø og hinner og finhakk chilien. Bland forsiktig fiskekakene, pasta, chili og litt tørket dill.
Server :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)