onsdag 27. juli 2011

Mangois med jordbær

Det er sommerferie og til tider fint vær. Noe bedre sommervær blir det kanskje ikke, så det er ingen vits i å vente lenger. Det er på tide å lage is!
Dette trenger du til nesten 2 liter is:
- 1 mango
- 7 jordbær
- 3 eggeplommer
- 1 dl sukker
- 1/3 l kremfløte
- 2 ts vaniljeessens

Tips: Spar eggehvitene og bruk dem i sorbet eller marengs. Det går helt fint an å fryse eggehvitene i en liten boks med lokk hvis du ikke skal bruke dem med en gang.

Slik gjør du:
Skrell mangoen og skjær fruktkjøttet av steinen. Ha det i en blender. Skjær stilken av jordbærene og ha dem i blenderen.
Mos det til en deilig smoothie.
Motstå fristelsen til å drikke den. Klarte du det? Ok, da kan vi fortsette :) Pisk eggeplommer og sukker til en tykk eggedosis.
Pisk kremfløten stiv.
Bland forsiktig sammen krem, eggedosis og smoothie med en slikkepott. Ha blandingen i en passe stor boks med lokk.
En vasket isboks er perfekt! Sett isblandingen i frysen. Ta den opp og rør i den hver halvtime i 3 timer. Skrap godt av kantene og rør det sammen. Dette er for å unngå krystallisering av isen. Etter siste røring setter du den tilbake i frysen (selvfølgelig) og lar den stå der til den er frossen. Ca. 3 timer. Temperér isen ca. 15 minutter i kjøleskapet før du skal servere den. Ellers blir den veldig hard å lage kuler av...
Enjoy!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)