lørdag 9. april 2011

Lag hjemmelagde tortillalefser til tacoen!

Endelig har jeg laget hjemmelagde tortillalefser. Det var gøy å lage og utrolig enkelt. Prøv det du også! Oppskriften er fra The Border Cookbook av Cherly Alters.

Dette trenger du til 8 lefser:
- 280 g hvetemel
- 1,5 ts bakepulver
- 1 ts salt
- 2 ts solsikkeolje
- nesten 2 dl varmt vann
Slik gjør du:
Bland sammen alt det tørre i en bolle.
Bland sammen vann og olje og ha det i bollen med det tørre. Kna det godt sammen til en fast deig.
Tilsett mer mel om nødvendig. La deigen stå i 20 minutter. Del den i 8 like store biter. Bruk gjerne kjøkkenvekten.
Rull dem til runde kuler.
Kjevl dem deretter ut til lefser med ca. 20 cm i diameter.
Varm opp stekepannen til høy varme og stek lefsene et halvt minutt på hver side i tørr panne.
Hold de ferdige lefsene varme i et kjøkkenhåndkle. Ta en smakebit. Gode, ikke sant?
Lefsene kan også varmes opp igjen i ovnen. Pakk dem inn i aluminiumsfolie og varm dem midt i ovnen på 200 grader i ca. 5 minutter. Senere idag skal jeg bruke disse lefsene i en tortillaterte. Oppskriften kommer i morgen. Du kan også bruke dem i tortilla-tårn som jeg har lagt ut oppskrift på tidligere.

11 kommentarer:

  1. Så lettvint! Det må jeg prøve neste gang jeg lager taco :)

    SvarSlett
  2. Det er kjempeenkelt :) også vet du akkurat hva som er i dem. Ingen konserveringsmidler eller annet unødvendig tull...

    SvarSlett
  3. mmm så kjempe gode ut..

    SvarSlett
  4. de er kjempegode :) mye bedre enn dem fra butikken!

    SvarSlett
  5. Hei. Er det mulig å fryse lefsene? Det ser kjempe godt ur :)

    SvarSlett
  6. disse kan du helt fint fryse :)

    SvarSlett
  7. Denne oppskriften skal jeg prøve en dag snart:) tusen takk for at du deler oppskriften! Kan man bruke vanlig raps olje istedenfor solsikke olje?

    SvarSlett
    Svar
    1. Solsikkeolje blir like bra :) Soyaolje kan du også bruke.

      Slett
  8. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett
  9. Jeg bakte disse, men de ble først veldig sprø, og måtte ha de i fuktig håndkle for at de skulle bli myke.Myke ble de, men forferdelig seige. Hva gjorde jeg feil? (Ellers var de gode)

    SvarSlett
    Svar
    1. Da vil jeg tro du brukte for mye hvetemel, og kanskje litt høy temperatur i stekepannen? Anbefaler deg å holde litt tilbake på melet neste gang slik at deigen ikke blir for kompakt. Hvor mye mel som trengs varierer ut i fra hvor mye fuktighet det er i melet :)

      Slett

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)