søndag 10. april 2011

Tortillaterte

I går lagde jeg hjemmelagde tortillalefser på formiddagen som jeg brukte i en tortillaterte til kvelds. Du tenker kanskje: Tortillaterte er vel det samme som tortillatårn... Det er det ikke. Selve konseptet er ganske likt (legg lagvis tortillalefser og fyll, ost på toppen og gratiner i ovnen), men ingrediensene er annerledes. Og en ting til: du må ha rømme til, for terten blir ganske hot.

Til 2 store porsjoner trenger du:
- 300 g kyllingfilet
- 3 stk sjalottløk
- 1/2 purreløk
- 100 g sjampinjong
- 2 ss olje
- salt og pepper
- hakket jalapeños etter smak (jeg hadde ca. 1 ss)
- 230 g salsa
- 100 g philadelphiaost
- revet ost til gratinering
- rømme til servering
Slik gjør du:
Skrell og grovhakk sjalottløken.
Skyll purreløken godt, ta bort det ytterste laget og tuppen og skjær resten i skiver. 
Vask godt av sjampinjongene og skjær dem i skiver. 
Skjær kyllingfiletene i små biter. 
Sett ovnen på 225 grader. Varm opp stekepannen til høy varme og ha olje i. Stek kyllingenbitene noen minutter til de er brunet, men ikke gjennomstekt. Krydre med litt salt og pepper underveis.
Tilsett purreløk, sjalottløk og sjampinjong og la det surre til sjampinjongen har falt litt sammen. Smak til med mer salt og pepper.
Skru ned til middels varme på platen. Ha i jalapeños, salsa og philadelphiaost og rør det hele godt sammen mens det koker opp. Legg lagvis tortillalefser og fyll på et bakepapirkledd stekebrett. Avslutt med fyll. 
Strø revet ost på toppen. 
 Og gratiner terten midt i ovnen på 225 grader i 15-20 minutter. 
 Del terten i kakestykker med en skarp kniv. 
Serveres rykende varm med rømmeklatt og gjerne en frisk salat ved siden av.

2 kommentarer:

  1. Det så fantastisk ut! Takk for oppskrift :D Skal teste til uka!

    SvarSlett
  2. Takk for hyggelig kommentar :) Håper det blir vellykket!

    SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)