lørdag 9. april 2011

Kjøttboller i sursøt saus

Denne oppskriften har jeg funnet på The Pioneer Woman Cooks. Jeg har gjort noen veldig små endringer. Det er en asiatisk inspirert rett med frityrstekte, smakfulle kjøttboller. Noen av målene er i kopper. Bruk en vanlig kaffekopp, så blir det riktig :)

Dette trenger du til 3 personer:
- 400 g karbonadedeig
- 1 stor sjalottløk
- 1 egg
- 1/2 kopp strøkavring
- 1 ts salt 
- 1 ts nykvernet pepper
- 1 rød chili
- 4 ss hvetemel
- 2 dl solsikkeolje
- 1 grønn paprika (jeg hadde bare 1/2, men jeg anbefaler å bruke en hel)
- 1 fersk ananas
- 4 dl kjøttbuljong
- 2 ss soyasaus
- 1/2 dl hvitvinseddik
- 1/3 kopp sukker
- 1 ss maizena
- 2 dl ris
- 4 dl lettsaltet vann
Slik gjør du:
Ta ut frøene og finhakk chilien. 
Skrell sjalottløken og finhakk den. Bruk for eksempel denne metoden. 
Ta frøene ut av paprikaen og skjær den i grove biter. Ha karbonadedeig, 2 ts finhakket chili, egg, sjalottløk, strøkavring, salt og nykvernet pepper i en bolle. 
Bland det sammen med miksmaster. 

Form små kjøttboller med hendene og legg dem på et fat. 
Sett fatet i fryseren 15 minutter. 

I mellomtiden gjør du følgende med ananasen: 
Skjær av begge endene. 
Sett ananasen på høykant og skrell den ved å skjære rett ned seks ganger. 
Skjær den i seks ved å gjøre tre kutt fra kant til kant. 
Skjær vekk den harde biten i midten ved å kutte av kanten i midten på hver av de seks stavene. 
Skjær stavene i biter på tvers. Ta-dah: Ananas i biter! 
Nå burde kjøttbollene være litt harde, men ikke gjennomfrosne. Ta dem ut av frysen. Rull hver kjøttbolle i hvetemel og legg dem tilbake på tallerkenen. 
Kok opp vannet til risen og kok ris etter anvisning på pakken. Rør maizenaen ut i litt varmt vann og bland det sammen med kjøttbuljongen, hvitvinseddik, soyasaus og sukker. Sett til side til senere. Ha solsikkeoljen i en stekepanne og varm opp til middels-høy varme. Friter kjøttbollene i to omganger.
De skal ikke være gjennomstekt, bare sprø på utsiden. 
Legg dem på litt tørkepapir slik at overflødig olje får renne av. Hell oljen av stekepannen og sett den tilbake på platen. Varm opp til middels-høy varme og stek paprikaen raskt i reste-oljen. 1 minutt holder. 
Tilsett mesteparten av ananasbitene som vi lagde isted og stek 1 minutt til. 
Ha i kjøttbuljong-eddik-soyasaus-sukker-blandingen. Ha kjøttbollene tilbake i pannen, tilsett resten av den finhakkede chilien og la det koke ca. 10 minutter. 
Da tykner sausen litt. 
Smak til med salt og pepper og server!
Mmmm :)

2 kommentarer:

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)