Jo lengre denne gryten får stå og trekke, jo mørere blir kjøttet. Du kan med fordel lage den dagen i forveien og bare koke den opp og la den trekke 10 minutter rett før du serverer den. En perfekt søndagsmiddag.
Dette trenger du til 3 personer:
- ca. 350 g mørbradbiff
- 4 ss smør
- 1/2 løk
- 2 gulrøtter, ikke for store
- 1 liten persillerot
- 1 ss hvetemel
- 3 einerbær
- 2 dl vann
- 2 store sjampinjonger
- 1/2 dl melk
- 1/2 dl fløte
- 1 ss solbærsaft
- ca. 1 ts salt
- ca. 1/2 ts pepper
- ca. 1/2 ts timian
Slik gjør du:
Skjær kjøttet i terninger.
Varm opp en spiseskje av smøret i stekepannen og brun halvparten av kjøttet.
Ha det i en gryte. Brun resten av kjøttet i en spiseskje smør og ha det og over i gryten.
Skrell løken og skjær den i båter. Skrell gulrøtter og persillerot og skjær dem i skiver.
Brun løk, gulrot og persillerot lett i stekepannen i en spiseskje smør.
Ha det over i gryten.
Dryss på mel og bland det inn.
Knus einerbærene...
...og tilsett dem i gryten sammen med vannet.
Kok opp og la gryten stå å trekke i minst 30 minutter. Skjær soppen i skiver og brun den i resten av smøret i stekepannen.
Ha den over i gryten. Tilsett melk, fløte, solbærsaft, salt, pepper og timian. Rør om, gi det er oppkok og la det stå å trekke i minst 15 minutter til.
Kjøttet bør nå være mørt og godt. Server gryten med potetstappe eller kokte poteter.
Jeg sitter å surfer på nettet etter noen gode oppskrifter på hjemmelaget gryte.. Skal feire min 40 års dag, om ikke lenge, og da er gryte enkel og grei mat å servere :)
SvarSlettDenne ser kjempegod ut og skal i allefall testes! Takk for at du deler :)
Bare hyggelig, håper du blir fornøyd! Gratulerer med 40 års dag :)
SvarSlett