tirsdag 19. juli 2011

Mammas hjemmelagde skogsgryte

Jo lengre denne gryten får stå og trekke, jo mørere blir kjøttet. Du kan med fordel lage den dagen i forveien og bare koke den opp og la den trekke 10 minutter rett før du serverer den. En perfekt søndagsmiddag.
Dette trenger du til 3 personer:
- ca. 350 g mørbradbiff
- 4 ss smør
- 1/2 løk
- 2 gulrøtter, ikke for store
- 1 liten persillerot
- 1 ss hvetemel
- 3 einerbær
- 2 dl vann
- 2 store sjampinjonger
- 1/2 dl melk
- 1/2 dl fløte
- 1 ss solbærsaft
- ca. 1 ts salt
- ca. 1/2 ts pepper
- ca. 1/2 ts timian

Slik gjør du:
Skjær kjøttet i terninger. 
Varm opp en spiseskje av smøret i stekepannen og brun halvparten av kjøttet. 
Ha det i en gryte. Brun resten av kjøttet i en spiseskje smør og ha det og over i gryten. 
Skrell løken og skjær den i båter. Skrell gulrøtter og persillerot og skjær dem i skiver. 
Brun løk, gulrot og persillerot lett i stekepannen i en spiseskje smør. 
Ha det over i gryten. 
Dryss på mel og bland det inn. 
Knus einerbærene... 
...og tilsett dem i gryten sammen med vannet. 
Kok opp og la gryten stå å trekke i minst 30 minutter. Skjær soppen i skiver og brun den i resten av smøret i stekepannen. 
Ha den over i gryten. Tilsett melk, fløte, solbærsaft, salt, pepper og timian. Rør om, gi det er oppkok og la det stå å trekke i minst 15 minutter til.
Kjøttet bør nå være mørt og godt. Server gryten med potetstappe eller kokte poteter.

2 kommentarer:

  1. Jeg sitter å surfer på nettet etter noen gode oppskrifter på hjemmelaget gryte.. Skal feire min 40 års dag, om ikke lenge, og da er gryte enkel og grei mat å servere :)
    Denne ser kjempegod ut og skal i allefall testes! Takk for at du deler :)

    SvarSlett
  2. Bare hyggelig, håper du blir fornøyd! Gratulerer med 40 års dag :)

    SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)