Dette er en kjøttdeig/risrett med en spennende sammensetning av smaker som passer overraskende godt sammen. Det ble fort en ny favoritt for meg! Lag det du også :) Du vil ikke angre.
- 300 g jasminris
- 4 dl kokosmelk
- 2 dl vann
- 1/2 ts salt
- 2 ss asiatisk fiskesaus
- 2 ss soyasaus
- 1 ts sukker
- 1 ss solsikkeolje
- 1 hvitløksfedd
- 2 røde chilier
- 400 g kjøttdeig
- 20 g basilikumsblader
- 1/2 lime i båter
Slik gjør du:
Ha ris, kokosmelk, vann og salt i en gryte.
Legg på lokk og kok opp over sterk varme.
Skru ned til svak varme og la det surre under lokk i 15-20 minutter til risen er mør og væsken er absorbert. I mellomtiden lager du kjøttrøren. Ta frøene ut og finhakk chilien.
Skrell og finhakk hvitløken. Bland sammen fiskesaus, soyasaus og sukker i en liten skål.
Varm oljen i en stor stekepanne over sterk varme. Stek hvitløken og kjøttdeigen til kjøttdeigen er godt brunet.
Skru ned varmen til middels. Ha i chilien og rør den inn.
La det frese ca. 1 minutt.
Ha i soyasausblandingen og basilikumsbladene. Rør det sammen og la det surre ca. 30 sekunder.
Kokosrisen bør være ferdig nå.
Server kjøttdeigrøren over kokosrisen og skvis lime over rett før servering.
Enkel og deilig middagsmat etter en lang dag
SvarSlett