tirsdag 12. juli 2011

Kokosris med smaksrik kjøttdeig

Dette er en kjøttdeig/risrett med en spennende sammensetning av smaker som passer overraskende godt sammen. Det ble fort en ny favoritt for meg! Lag det du også :) Du vil ikke angre.

Dette trenger du til 4 porsjoner:
- 300 g jasminris
- 4 dl kokosmelk
- 2 dl vann
- 1/2 ts salt
- 2 ss asiatisk fiskesaus
- 2 ss soyasaus
- 1 ts sukker
- 1 ss solsikkeolje
- 1 hvitløksfedd
- 2 røde chilier
- 400 g kjøttdeig
- 20 g basilikumsblader
- 1/2 lime i båter

Slik gjør du:
Ha ris, kokosmelk, vann og salt i en gryte. 
Legg på lokk og kok opp over sterk varme. 
Skru ned til svak varme og la det surre under lokk i 15-20 minutter til risen er mør og væsken er absorbert. I mellomtiden lager du kjøttrøren. Ta frøene ut og finhakk chilien. 
Skrell og finhakk hvitløken. Bland sammen fiskesaus, soyasaus og sukker i en liten skål. 
Varm oljen i en stor stekepanne over sterk varme. Stek hvitløken og kjøttdeigen til kjøttdeigen er godt brunet. 
Skru ned varmen til middels. Ha i chilien og rør den inn. 
La det frese ca. 1 minutt. 
Ha i soyasausblandingen og basilikumsbladene. Rør det sammen og la det surre ca. 30 sekunder. 
Kokosrisen bør være ferdig nå.
Server kjøttdeigrøren over kokosrisen og skvis lime over rett før servering.

1 kommentar:

  1. Enkel og deilig middagsmat etter en lang dag

    SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)