fredag 22. juli 2011

Grillet maiskolbe med lime- og chilismør

UTROLIG gode maiskolber! Server dem som ventemat eller tilbehør til grillmat. Oppskriften er fra boken "Ingen røyk uten grill" av Grillkongen Craig som vi fikk i innflytningspressang av "tanto" :)
Dette trenger du til 2 personer:
- 4 maiskolber
- ca. 50 g mykt smør
- 1 ts finhakket chili (ikke frø og hinner)
- 1/2 ts revet skall av lime
- 1 ss friskpresset limesaft
- 1/2 ts hvitløkspulver
- litt nykvernet sort pepper
- havsalt eller maldonsalt

Slik gjør du:
Varm opp grillen til middels høy temperatur. Ha en varm og en kald sone i grillen. Bland sammen smør, chili, limeskall, limesaft, hvitløkspulver og pepper i en liten skål. 
Pensle maiskolbene med smøret. 
Legg maiskolbene over varmekilden på grillen. Snu dem jevnlig slik at de blir grillet jevnt. Når de har fått nok farge flytter du dem over til den kalde sonen i grillen. Lukk lokket og grill maiskolbene ferdige i den kalde sonen. Pensle dem med mer smør underveis. Når maiskolben er ferdige pensler du dem en siste gang med smøret og drysser salt over. 
Nam!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)