tirsdag 10. mai 2011

Kyllingpaella

I et tidligere innlegg skrev jeg om paella valenciana som jeg fikk servert på Gran Canaria. Jeg har prøvd å gjenskape retten og resultatet ble slettes ikke verst. Det ble faktisk veldig godt! Selvfølgelig ikke helt likt som paellaen jeg spiste på Gran Canaria, men nært nok til at jeg har tenkt å lage det mange flere ganger. Jeg lagde den uten biff, men med mer kylling istedenfor og kaller den derfor kyllingpaella. 

Jeg brukte paellakrydderet som jeg kjøpte på Gran Canaria:
Du kan lage ditt eget krydder med hvitløkspulver, tørket oregano, tørket timian, malt cayennepepper, malt spisskummen, tørket persille og paprikapulver.

Til 3 porsjoner trenger du:
- 300 g kyllingfilet
- 1 løk
- 5 hvitløksfedd
- 1/2 rød paprika
- 1 l vann
- 2 kyllingbuljongterninger
- 1-2 ss paellakrydder
- 1 ss olje
- eventuelt litt gurkemeie
- salt
- 3 dl ris

Slik gjør du:
Skrell og finhakk løken. 
Skrell hvitløksfeddene og del dem i to. 
Skjær paprikaen i strimler og del strimlene i to. 
Skjær kyllingfiletene i små strimler/terninger.
Kok opp en liter vann og ha i to kyllingbuljongterninger. La dem løse seg opp og sett buljongen til side. Ha olje i en stekepanne og brun kyllingbitene sammen med løken til løken er myk. Kyllingbitene skal ikke bli gjennomstekt. 
Skru ned varmen og krydre med paellakrydder og salt. Rør det godt inn.
Ha i risen og rør den rundt i pannen 1 minutt slik at risen blir dekket av krydder.
Øs på rikelig med kyllingbuljong slik at risen blir godt dekket.
Ha i hvitløk.
Kok opp og la det småkoke i 10 minutter. Rør et par ganger underveis. Øs på mer buljong etterhvert som den koker inn. Pass på å ikke øse på for mye om gangen. Øs heller litt og litt etterhvert. Det er ikke sikkert du får bruk for all kyllingbuljongen.
Rør inn paprikabitene og la paellaen småkoke i 5 minutter til.
Den er ferdig når risen er gjennomkokt, men har litt tyggemotstand. Det skal være litt væske i paellaen, men ikke mye. 
Server gjerne godt brød med smør ved siden av. (For eksempel no-knead klassisk loff)
Enjoy!

3 kommentarer:

  1. Super oppskrift! Har laget den flere ganger, og den er veldig populær her hjemme :)

    SvarSlett
  2. Takk :) Dette må jeg lage igjen en dag. Lenge siden sist nå :)

    SvarSlett
  3. Hvilket krydder kan jeg bruke istedet for paellakrydder?

    SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)