mandag 9. mai 2011

Sursøt svinegryte med paprika og ananas

Du har kanskje merket at jeg er glad i sursøte sauser. Jeg har jo tidligere lagt ut denne, denne og denne oppskriften... Jo flere, jo bedre tenker jeg. Så kan man velge ut fra ingrediensliste og ønsket tidsforbruk. Denne gryten tar det ca. 45 minutter å lage.

 Dette trenger du til 3 porsjoner:
- 320 g skinkebiff
- 1,5 ss hvetemel
- 2 ss solsikkeolje
- 2 hvitløksfedd
- 1 løk
- 2,5 cm fersk ingefær
- 1 ss hvetemel ekstra
- 3 dl kyllingbuljong
- 1 ts tomatpuré
- 1 boks ananas i biter
- 1 ss soyasaus
- 1 ss hvitvinseddik
- 1 liten rød paprika
- 1 liten grønn paprika
- salt og pepper
- 3 dl ris

Slik gjør du:
Skrell og finhakk hvitløksfeddene, skrell løken og skjær den i båter og skrell ingefæren og riv den på et fint rivjern. 
Ta bort frø og hinner og skjær paprikaene i strimler. 
Tørk skinkebiffen med litt kjøkkenpapir og skjær kjøttet i terninger. 
Ha 1,5 spiseskje mel i en plastpose. Ha i kjøtterningene og rist dem i posen til alle bitene er dekket av mel. 
Ha oljen i en kjele og varm opp. Brun kjøttet raskt på alle sider. Skru ned varmen og ha i løk, hvitløk og ingefær. 
Rør det rundt i ca. 5 minutter til løken er myk og blank. Dryss på det ekstra melet og bland det inn. Bland sammen kyllingbuljong og tomatpuré og ha det i kjelen. 
Kok opp under omrøring. Sil av kraften fra ananasbitene og ha ananasbitene i gryten. 
Smak til med salt, pepper, soyasaus og hvitvinseddik. Kok ris etter anvisning på pakken. Ha paprikastrimlene i gryten... 
...og la det småkoke i ca. 15 minutter. 
Serveres med ris.

2 kommentarer:

  1. Hei! Det er en veldig bra blogg du har. Det er mye som frister. Lagde denne retten i går. Nydelig, syntest både jeg og samboeren. Så denne ska vi nok lage flere ganger. Kristin

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk for hyggelig kommentar :) Glad dere likte oppskriften.

      Slett

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)