mandag 27. oktober 2014

Bolla pinnsvin

 Nå er det jammen lenge siden jeg har lagt ut noe her. Jeg har rett og slett ikke hatt matlyst i det siste. Grunnen er at det gror en liten spire i magen. En liten spire som skal bli en lillesøster i mars. Å som vi gleder oss! Gutten min trodde først at det var en gravemaskin vi skulle få, men han skjønner nå at det blir en baby. Sånn i tilfelle han blir veldig skuffet når lillesøster kommer og det viser seg at det ikke er en gravemaskin fikk han gravemaskin til bursdagen sin. Vi feiret i forrige uke med hele gjengen på en gang. Serverte hjemmelaget pizza, horn med ost og skinke, brownie-muffis, traktor-ostekake, skillingsboller og pinnsvinboller. Her kommer oppskriften på pinnsvinbollene med sjokoladehjerte.Du trenger (til 18 pinnsvin):
- 100 g smør
- 5 dl melk
- 1 dl sukker
- 2 ts kardemomme
- 1 pk gjær
- ca 800 g hvetemel
-200 g mørk kokesjokolade
- rosiner til øyne
- 1 sammevispet egg

Slik gjør du:
Smelt smøret og ha i melken. Varm opp til det er lunkent.

Ha det i en bakebolle. Hvis du bruker fersk gjær smuldrer du den i og rører til alt er oppløst. Tørrgjær tilsettes sammen med melet. Bland sammen mel, sukker, kardemomme og evt. gjær og ha det i bakebollen. Kna det hele godt sammen til en smidig deig.
Legg et kjøkkenhåndkle over bakebollen og la deigen heve i 30 minutter. Del deigen i 18 like store deler. Form hver del til en rund bolle rundt en rute med kokesjokolade. Knip litt sammen i ene enden slik at det blir en snute. Dytt på rosiner til øyne. Klipp opp deigen på ryggen av pinnsvinet slik at det blir pigger.
La bollene etterheve i 30 minutter under et rent kjøkkenhåndkle. Pensle med egg og stek bollene midt i ovnen på 200 grader i 10 minutter eller til de er gyldne.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)