Kjapt, enkelt og mye bedre enn Toro. Prøv selv!
Til to voksne og ett barn trenger du:
- 1 ss olivenolje
- 1 hakket løk
- 2 ss tomatpuré
- 2 ss hvetemel
- 1 boks hakkede tomater
- 1 dl fløte
- 3 dl vann
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 2 brødskiver uten skorpe (loff eller kneip)
- 2 ss ekstra virgin olivenolje
Slik gjør du:
For å lage krutongene: Varm opp ovnen til 200 grader. Bland sammen hvitløk og olje. Vend skivene i oljen og legg dem på et bakepapirkledd stekebrett. Stekes midt i ovnen i 8-10 minutter til de er sprø og gyldne. Husk å snu dem en gang underveis i stekingen. La krutongene renne av på litt kjøkkenpapir og skjær opp i grove biter.
For å lage suppen: Varm 1 ss olje i en kjele. Tilsett løken og fres under omrøring til den er myk. Tilsett tomatpuré og hvetemel og rør det sammen. Spe med vannet litt og litt mens du rører slik at det ikke blir klumper. Tilsett tomatene og kok opp. Rør av og til. La suppen småkoke i 15 minutter. Kjør suppen glatt med stavmikseren. Tilsett fløte og gi suppen et oppkok igjen.
Server med krutonger og egg eller kokt makaroni hvis du føler for det.
Jeg har forsøkt å lage hjemmelaget tomatsuppe flere ganger og prøvd forskjellige oppskrifter, men har syntes at de har blitt for syrlige og sure for magen min. Men denne oppskrifta er den beste jeg har prøvd, denne suppa var kjempegod :) Tusen takk for at du deler :)
SvarSlett