Jeg lager stekt ris når vi har risrester fra dagen før. Det er veldig godt og utrolig enkelt. Vi hadde masse ris igjen etter at vi hadde hatt gjester til tikka masala-middag. Så da ble det selvsagt stekt ris.
Dette trenger du til 2 personer:
- 500-600 g avkjølt kokt ris
- 200 g smårettbacon
- 3 egg
- 2 gulrøtter
- 70 g sukkererter
- 70 g maiskorn
- 3 ss solsikkeolje
- 2 ss sesamolje
- salt og pepper
Slik gjør du:
Skrell gulrøttene og skjær dem i skiver. Del sukkerertene i to.
Varm opp stekepannen til litt over middels temperatur og ha i litt solsikkeolje. Knekk eggene i en liten bolle og visp dem lett sammen. Ha eggene i pannen og rør mens de steker til eggerøre. Krydre med salt og pepper. Sett eggerøren til side.
Ha litt mer solsikkeolje i pannen, skru opp temperaturen til maks og stek baconet til det er nesten så godt stekt som du liker det.
Ha i grønnsakene og stek dem litt sammen med baconet. Bland inn risen og fres den litt. Smak til med sesamolje, salt og pepper.
Ha til slutt i eggerøren og bland den inn.
Server med en gang :)
Ser nydelig ut, har kald ris fra i går, så blir nok stektris på oss i dag :)
SvarSlettVeldig godt
SvarSlett