Jeg har lagt ut en oppskrift på kylling tikka masala før, men på lørdag lagde jeg denne og den ble enda bedre enn den andre varianten. Så da må denne også få komme med. Ikke bli skremt av den lange ingredienslisten - det meste er krydder.
- 2 kyllingfileter (ca. 300 g)
- 2 porsjoner kokt ris til servering
Til marinaden:
- 1/2 sitron
- 1 klype maldonsalt
- 1/2 dl matyoghurt
- 3 ss matfløte
- 1 ss hvetemel
- 1 hvitløksfedd, finrevet
- 1 ss finrevet ingefær
- 1 ts chilipulver
- 1 ts malt koriander
- 1/2 ts malt spisskummen
- 1/2 ts garam masala
- 1/2 ts malt gurkemeie
Til tikka masala sausen:
- 200 g hermetiske hakkede tomater
- 1,5 dl matfløte
- salt og pepper
- 2 ss solsikkeolje
- 1 finrevet hvitløksfedd
- 1 rød chili uten frø, finhakket
- 2 ts malt spisskummen
- 2 ts paprikapulver
Slik gjør du:
Skjær kyllingfiletene i litt store biter. Ha dem i en skål sammen med saften av en halv sitron og en klype maldonsalt.
Bland slik at alt er dekket. La kyllingen ligge i sitronsaften mens du lager yoghurtmarinaden. Ha yoghurt, fløte, mel, hvitløk, ingefær, chilipulver, malt koriander, malt spisskummen, garam masala og malt gurkemeie i en annen skål.
Bland det godt sammen med en gaffel. Ha yoghurtblandingen over kyllingen og vend kyllingen godt i marinaden.
Sett ovnen på full styrke med grillelementet på. Vent til ovnen er ordentlig varm. Da får også marinaden trekke litt inn i kyllingbitene. Legg kyllingbitene på rist...
...og stek dem under grillen i ca. 10 minutter eller til de begynner å få svidde flekker på seg.
I mellomtiden lager du sausen og koker ris. Varm opp oljen over middels varme i en stekepanne. Ha i hvitløk og chili og fres det i 1 minutt.
Rør inn spisskummen, paprikapulver, salt og pepper og la det frese under omrøring i ca 30 sekunder.
Ha i tomater og matfløte og rør det sammen.
Skru varmen ned til lav og la sausen surre i ca. 10 minutter. Husk å ta kyllingen ut av ovnen! Legg kyllingbitene i sausen...
...og la dem koke med noen minutter mens du venter på at risen skal bli klar.
Server!
Skulle gjerne hatt litt hakket frisk koriander på toppen, men det hadde de ikke på nærbutikken vår...
Bland slik at alt er dekket. La kyllingen ligge i sitronsaften mens du lager yoghurtmarinaden. Ha yoghurt, fløte, mel, hvitløk, ingefær, chilipulver, malt koriander, malt spisskummen, garam masala og malt gurkemeie i en annen skål.
Bland det godt sammen med en gaffel. Ha yoghurtblandingen over kyllingen og vend kyllingen godt i marinaden.
Sett ovnen på full styrke med grillelementet på. Vent til ovnen er ordentlig varm. Da får også marinaden trekke litt inn i kyllingbitene. Legg kyllingbitene på rist...
...og stek dem under grillen i ca. 10 minutter eller til de begynner å få svidde flekker på seg.
I mellomtiden lager du sausen og koker ris. Varm opp oljen over middels varme i en stekepanne. Ha i hvitløk og chili og fres det i 1 minutt.
Rør inn spisskummen, paprikapulver, salt og pepper og la det frese under omrøring i ca 30 sekunder.
Ha i tomater og matfløte og rør det sammen.
Skru varmen ned til lav og la sausen surre i ca. 10 minutter. Husk å ta kyllingen ut av ovnen! Legg kyllingbitene i sausen...
...og la dem koke med noen minutter mens du venter på at risen skal bli klar.
Server!
Skulle gjerne hatt litt hakket frisk koriander på toppen, men det hadde de ikke på nærbutikken vår...
Hei! dette så veldig godt ut!:) men jeg lurte på en ting, du nevner mel i forklaringen til marinaden, men jeg tror du har glemt å føre det opp på ingredienslisten, så hvor mye er det du bruker?;)
SvarSlettJo mer krydder dessto bedre!=D
SvarSlettHenrik V: Hei :) Det ble veldig godt, så du burde absolutt prøve det! 1 ss hvetemel. Det står under ingrediensene til marinaden ;)
SvarSlett