søndag 1. mai 2011

Tips: Slik steker du kyllingfileten perfekt

Det kan være vanskelig å steke kyllingfilet slik at den blir perfekt fordi den er ganske ujevn i tykkelsen. Ofte ender man opp med kyllingfilet som er tørr i ene enden og rå i andre enden. Jeg har prøvd meg litt fram og funnet den måten jeg synes gir det beste resultatet. Den krever steking både på stekepanne og i ovn, men du kommer ikke til å angre når du tar en bit av resultatet.

Dette trenger du:
- kyllingfilet
- salt og pepper
- 1 ss smør eller margarin

Slik gjør du:
Varm opp ovnen til 200 grader. Krydre kyllingfileten med salt og pepper på siden med "flappen".
Varm opp stekepannen og ha i smør. Når smøret skummer er pannen varm nok. Legg kyllingfileten på stekepannen med den krydrede siden ned.
Pass på at "flappen" ligger under kyllingfileten. Stek to minutter. Krydre siden som nå er opp med salt og pepper. Snu kyllingfileten og stek to minutter på andre siden.
Legg kyllingfileten på rist med bakepapir på og stek midt i ovnen i 15-20 minutter avhengig av størrelsen på fileten.
And there you have it: Saftig og gjennomstekt kyllingfilet med rene smaker!

12 kommentarer:

 1. Er enig med deg, men for perfekt resultat ville jeg hatt ovnen på lavere temperatur. Ideelt sett kan ovnen stå på så lite som 70 grader. Men 125-150 er mer gjennomførbart.

  SvarSlett
 2. Takk for tips :) Det må jeg prøve neste gang. Hvor lenge steker du den på 125-150 grader da?

  SvarSlett
 3. Hvis du bare vil steke den i stekepannen (eller gjøre det litt raskere), kan du pakke kyllingfileten inn i en brødpose og banke den jevn med en kjevle/kjele/annet egnet redskap :)

  SvarSlett
 4. Husker egentlig ikke i farta. Bruker steketermometer og tar den ut på rundt 60 grader. Hvis du steker på høy temperatur får du forsåvidt samme effekten som med steking i panne, hvor noe blir gjennomstekt/tørt, før det andre er ferdig tilberedt.

  Sjekk denne: http://www.youtube.com/watch?v=2naCEufmlbA

  samme prinsipp =)

  SvarSlett
 5. Jeanette: Jeg synes ofte kyllingfileten blir tørr da. Sikkert fordi jeg steker den for lenge :P

  Matentusiasten: Åja, jeg har ikke steketermometer så da får jeg bare prøve meg fram. Så rart, jeg synes den blir saftig over det hele når jeg bruker denne metoden. Blir selvfølgelig litt mer stekt i den tynne delen, men ikke tørt som det blir når man bare bruker stekepannen.

  SvarSlett
 6. Jeg pleier å steke kyllingfileten i jerngryte, etter å ha stekt litt på begge sider, så den blir gyllen. Legger jeg på lokket og skrur av plata. Lar det stå i ca 10 min, blir god då også. Veldig kjekk blogg du har, nettopp oppdaga deg! Liker veldig godt å lage mat. Mange spennende oppskrifter her. Har prøvd fiskesuppa, veldig god! Har nå deig til hamburgere til heving, så så gode ut at måtte prøve de. Mvh Karoline

  SvarSlett
 7. Det må jeg prøve :) Høres ut som en lur måte for å få kyllingen saftig :) Kjempekjekt at du liker bloggen!

  SvarSlett
 8. Takk for supert tips :). Da jeg har stekt kyllingfileter tidligere har de blitt tørre, men nå ble de perfekte.

  Mvh
  Morten

  SvarSlett
 9. Hvis det ikke er nødvendig at fileten blir brunet (eller ikke brunet mye), så la de stå 20 minutter på 200 grader i stekeovnen i ei metallform (antar at de bør stå lengre med steintøy form evt varm forma først).

  Bruker meierismør i formen. Vil helst la det varmes i ovnen til vannet er fordampet. Legger filetene oppå. Krydrer sjelden siden jeg bruker filetene i andre retter.

  Det kan lønne seg å bruke smør som har frest fra seg slik at det blir mindre koking og mer steking.

  SvarSlett
 10. Man steker kyllingen i panna på høy varme først, for å få stekeskorpe. Det hjelper da å salte kyllingen på forhånd. Stekeskorpen, og saltet, hjelper på å holde fuktigheten inne i kyllingen.

  Deretter gjennomsteker man den, på lavere varme, enten i ovn, panne eller gryte.

  Når kyllingen er ferdig, la den hvile i noen minutter. Dette hjelper ytterligere på at ikke saften skal piple ut når du skjærer i den.

  For å kjenne etter om kyllingen er ferdigstekt, bruk tommeltrikset - velkjent fra steking av biff. 30 min på 125 grader i ovn bør ofte være tilstrekkelig.

  SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)