lørdag 19. mai 2012

Bløtkake med marshmallowfondant

Nå begynner det å bli ganske lenge siden jeg lovet at kakeoppskriftene skulle komme snart. Så her kommer endelig den første. Litt sent, men jeg har hatt litt lite bloggelyst i det siste. Denne kaken laget jeg til bursdagen min. Det er den aller første bløtkaken jeg har laget, men det blir absolutt ikke den siste. Jeg er ikke så glad i marsipan, men synes det ser veldig fint ut på kaker. Martine på jobben tipset meg om at man kunne lage lokk av marshmellows, så det måtte jeg jo prøve! Kjempegodt og minst like fint som marsipan :)

Dette trenger du:
- 3 egg
- 250 g sukker
- 200 g hvetemel
- 2 ts bakepulver
- 1 dl vann
- 6 ss melk til dynking

- ca. 2 dl vaniljekrem (se oppskrift her eller kjøp ferdiglaget)
- 3 dl kremfløte + 2 ss sukker
- 50 g mørk sjokolade, smeltes
- 1 kurv jordbær
- litt mørk sjokolade, revet

- 200 g marshmallow
- 2 ss vann
- 2 ss flott matfett
- ca. 500 g melis

Slik gjør du:
Pisk egg og sukker hvitt.
 Ha i hvetemel, bakepulver og vann og miks til røren er klumpfri.
Smør en springform (24 cm i diameter) godt.
Hell i røren og stek bunnen på 160 grader i ca. 40 minutter nederst i ovnen.
La bunnen avkjøle seg helt før du deler den i tre på langs. Dynk hver del ved å dryppe over 2 ss melk. Monter kaken på kakefatet du skal bruke. Det blir vanskelig å flytte den etterpå... Fordel vaniljekremen på den nederste bunnen.
Skjær jordbærene i skiver (men spar 4 jordbær til pynt). Legg halvparten av de skivede jordbærene oppå vaniljekremen.
Pisk fløten til krem sammen med sukkeret. Ha halvparten av kremen over i en annen bolle og rør inn smeltet, avkjølt sjokolade litt og litt. Legg bunn nr. 2 på kaken og dekk den med sjokoladekremen.
Fordel resten av de skivede jordbærene oppå. Riv over litt mørk sjokolade.
Legg den siste bunnen på toppen og dekk hele kaken godt med krem.
Ha vann og marshmellows i en stor bolle. Putt det i mikroen på full styrke til det smelter og eser opp. Følg godt med så det ikke renner over! Rør inn matfettet. Ha i melisen litt etter litt og kna det etterhvert sammen til en fast deig. Kjevle deigen ut til en stor sirkel som passer til kaken. Bruk gjerne litt melis på bakebordet sånn at deigen ikke klistrer seg fast.
Legg lokket forsiktig på kaken og skjær til rundt kanten med en skarp kniv.
Tørk vekk søl fra kanten av kakefatet. Kaken er klar til pynting. Jeg hadde en del krem til overs så jeg sprutet små stjerner rundt hele kaken. Bruk en 2D eller 1B tip. 
Jeg brukte 2D tip til å lage rosen på toppen og pyntet med halve jordbær rundt. 
Siden jeg ikke traff midt på kaken med rosen lagde jeg 4 stjerner ved siden av.
Man må jo jukse litt ;) Og slik så kaken ut inni: 

2 kommentarer:

  1. Jeg er ikke så glad i bløtkake, men utseende på denne var jo lekker:)

    SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)