onsdag 12. oktober 2011

Risotto med sjampinjong og aubergin

Du begynner sikkert å bli lei av risottooppskriftene mine nå, men jeg klarer bare ikke å slutte. Det er så utrolig godt og så lett å variere. Jeg kan ikke noe for det. Jeg er hektet på risotto. Og denne varianten gjorde meg ikke mindre risotto-avhengig...


Dette trenger du til 2 store porsjoner:
- 1 ss olje
- 1 ss smør + 2 ss ekstra
- 150 g sjampinjong
- 130 g aubergin (tilsvarer ca. 1/2)
- 1 løk
- 200 g risotto
- 1/2 dl hvitvin
- 6 dl kyllingbuljong (terning+vann)
- revet parmesan
- salt og pepper

Slik gjør du:
Kutt løken i små terninger. 
Denne metoden bruker jeg. Alltid. Skjær sjampinjongen i små biter. Del auberginen i terninger.
Kok opp vannet og ha i buljongterningen. Hold buljongen varm.Varm opp stekepannen og ha i oljen og 1 ss av smøret. Fres løken til den er myk. Ha i sopp og aubergin og stek videre på middels varme til det er pent brunet.
Ha i risottorisen og la den steke med et par minutter mens du rører. 
Skru ned varmen og ha i hvitvinen. La den koke helt inn før du øser på én øse med buljong. 
La den koke inn før du øser på en øse til. Fortsett slik til risottoen er ferdig kokt (ca. 20 minutter).
Ha i revet parmesan etter eget ønske og egen smak. Ha i resten av smøret og rør det inn mens det smelter.
Smak til med salt og pepper. Server straks, gjerne med litt ekstra revet parmesan på toppen.

2 kommentarer:

  1. Åå, det så kjempegodt ut, ble sulten bare ved å se på bildet. Elsker bloggen din:)

    Hilde

    SvarSlett
  2. Takk! Da har jeg oppnådd det jeg ville :)

    SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)