søndag 16. oktober 2011

Kylling jalfrezi

Godt krydret middagsrett med masse spennende smaker. Oppskriften er fra boken Grytemat fra spektrum forlag.

Dette trenger du til 2 personer:
- 1/2 ts malt spisskummen
- 1/2 ts malt koriander
- 3 ss olje
- 1 løk
- 1 fedd hvitløk
- 1 ss tomatpuré
- 2 tomater uten skinn
- 1 ts malt gurkemeie
- 1/2 ts chilipulver
- 1/2 ts garam masala
- 1 liten rød paprika
- 1/2 ts dijonsennep
- 50 g store hvite bønner
- 2 kyllingfileter
- salt
- kokt ris til servering

Slik gjør du:
Bland sammen spisskummen, koriander, gurkemeie, garam masala og chilipulver. 
Hakk løken og hvitløksfeddet. Skjær tomatene i terninger. Ta frø og hinner ut av paprikaen og skjær den i terninger. 
Stek kyllingfiletene i litt olje i varm stekepanne til de er gjennomstekte. Del kjøttet i terninger. Stek løken og hvitløken i oljen til den er myk og gyllen. 
Tilsett tomatpuré, tomater, krydderblanding og sennep. 
Stek under omrøring et par minutter. Tilsett paprika og bønner og stek videre et par minutter. 
Tilsett kyllingkjøttet og 1 dl vann. 
Skru ned varmen og smak til med salt. La det trekke 6-8 minutter. 
Server med nykokt ris og gjerne litt rømme på toppen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)