lørdag 22. oktober 2011

Blåbærsnurrer

Jada blåbærsesongen er over, men jeg har fortsatt blåbær i frysen. Muffins med blåbær er godt, så jeg tenkte: hvorfor ikke lage boller med blåbær? Jeg kunne ikke finne noen grunner til å ikke gjøre det, så da lagde jeg blåbærsnurrer. 
Dette trenger du til 12 boller:
- 50 g smør
- 2,5 dl melk
- 1/2 pk fersk gjær
- 1/2 dl sukker
- ca. 500 g hvetemel
- ca. 100 g blåbær
- kanel
- mer sukker
- melis+litt vann til glasur

Slik gjør du:
Følg oppskriften på skillingsboller fram til deigen er kjevlet ut. 
Dryss blåbærene over og fordel dem jevnt utover. Dryss rikelig med kanel og sukker på. 
Rull deigen sammen til en pølse og skjær den i ca. 2 cm tykke skiver med en skarp kniv. 
Legg dem på et bakepapirkledd stekebrett og stek dem midt i ovnen på 175 grader i 15-20 minutter. 
 La bollene kjøle seg ned før du pynter med melis-glasur.

4 kommentarer:

  1. Jeg måtte bake de, det var nydelig!! Til uken skal jeg bake det deilige timianrundstykker til pastasalat! :) Digger bloggen din!

    SvarSlett
  2. Blåbær i hvetebakst, det ser veldig godt ut

    SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)