søndag 4. september 2011

Knekkebrød med hasselnøtter og mandler

Jeg har hatt pause fra knekkebrødene en stund, men nå synes jeg det var på tide å lage dem igjen. Og siden jeg synes det er gøy å prøve nye ting lagde jeg dem denne gangen med mandler og hasselnøtter. Jeg prøvde også med bakepulver (etter tips fra Inger på jobben) denne gangen, noe som gav noen veldig sprø knekkebrød! Den siste endringen jeg gjorde denne gangen var at jeg fordelte røren på tre stekebrett istedenfor to. Det gjorde jeg fordi jeg rett og slett synes noen av knekkebrødene ble litt tykke de andre gangene jeg har laget knekkebrød. Hvis du vil prøve andre knekkebrødvarianter har jeg denne og denne oppskriften å by på. Du kan bytte ut kjernene og frøene med andre kjerner og frø for å lage knekkebrødene akkurat som du vil ha dem :)

Dette trenger du til 3 stekebrett med knekkebrød:
- 220 g sammalt rug
- 150 g havregryn
- 100 g sesamfrø
- 150 g gresskarkjerner
- 80 g linfrø
- 50 g mandler
- 80 g hasselnøttkjerner
- 1 ts salt
- 2 ts bakepulver
- 1 ts honning
- 7 dl vann

Slik gjør du:
Ha alt det tørre i food prosessoren med kniven montert...
...og miks det ca. 1 minutt til det er godt blandet og nøttene er hakket. 
Ha det over i en bolle. 
Bland sammen honning og vann og rør det inn i blandingen. 
Deigen skal være tykk som grøt. 
Varm opp ovnen til 180 grader med varmluftfunksjonen på. Finn fram tre stekebrett og dekk dem med bakepapir. Bruk en slikkepott til å fordele røren utover stekebrettene. 
Stek alle brettene samtidig på 180 grader varmluft i 10 minutter. Ta brettene ut av ovnen og skjær deigen opp i passe store stykker med et pizzahjul. Sett brettene inn igjen i ovnen og la dem stå i 30 minutter. Fremdeles på 180 grader varmluft. Legg knekkebrødene på rist og la dem tørke i ovnen på 180 grader i ca. 15 minutter med døren på gløtt. Sett en tresleiv eller noe i åpningen for holde døren passe åpen. Jeg hadde bare en rist, så det var ikke plass til å la alle knekkebrødene tørke på rist. Men det gikk fint å tørke dem på stekebrettet. Bare snu knekkebrødene etter 15 minutter (når knekkebrødene på rist er ferdige) og la dem tørke videre i ovnen med døren på gløtt i 10 minutter til. 
 Ikke oppbevar knekkebrødene i plastpose eller plastboks, da blir de myke. Pakk dem inn i matpapir, eller bare oppbevar dem i stekeovnen så holder de seg fine og sprø :)

2 kommentarer:

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)