fredag 4. februar 2011

Hjemmelagde knekkebrød

Jeg har laget knekkebrød fra oppskriften på Mimmis knekkebrød på tv2.no. Det er ikke noe vanskelig, men du trenger mange ingredienser. Men det er absolutt verdt det! De blir knasende sprø og inneholder masse frø og godsaker.

Dette trenger du til ca. 30 knekkebrød:
- 3,5 dl sammalt rug
- 3,5 dl havregryn
- 1,5 dl sesamfrø
- 2 dl solsikkekjerner
- 1 dl linfrø
- 1 dl havrekli
- 1 dl valnøttkjerner
- 1 ts salt 
- 1 ts honning
- 7 dl vann

Slik gjør du:
Varm opp ovnen til 180 grader. Finn fram vår trofaste venn, food prosessoren, og gjør den klar med kniven montert. 
Ha i sammalt rug, havregryn, sesamfrø, solsikkekjerner, linfrø, kli, valnøtter og salt.
Kjør det ca. 1 minutt til det ser sånn ut.
Bland sammen vann og honning og hell det oppi bollen til de andre godsakene. Jeg måtte ha alt over i en bakebolle før jeg tilsatte vannet. Stakkars food prosessoren hadde ikke plass til mer... Bland godt. Deigen skal ikke være helt fast, men mer som en tykk, ferdigkokt risengrynsgrøt.
Fordel deigen utover 2 bakepapirkledde stekebrett (bruk en slikkepott) og stek på 180 grader med varmluftfunksjonen på i ca. 10 minutter.
Ta brettene ut av ovnen og skjær deigen opp i passe store stykker med et pizzahjul. Inn igjen i ovnen med dem i 30 minutter til.
Legg knekkebrødene på rist og la dem tørke i ovnen på 180 grader i ca. 15 minutter med døren på gløtt. Sett en tresleiv eller noe i åpningen for holde døren passe åpen. Jeg hadde bare en rist, så det var ikke plass til å la alle knekkebrødene tørke på rist. Men det gikk fint å tørke dem på stekebrettet. Bare snu knekkebrødene etter 15 minutter (når knekkebrødene på rist er ferdige) og la dem tørke videre i ovnen med døren på gløtt i 10 minutter til. Sånn, da er de ferdige. Det var vel ikke så vanskelig. Og nå har du kjempegode, sprø knekkebrød for flere uker fremover!
Ikke oppbevar knekkebrødene i plastpose eller plastboks, da blir de myke. Pakk dem inn i matpapir, eller bare oppbevar dem i stekeovnen så holder de seg fine og sprø :)

2 kommentarer:

  1. Namnamnam! Disse var gode :)

    SvarSlett
  2. Det synes jeg også :) Så bra du likte dem.

    SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)