torsdag 3. februar 2011

Kylling i en slags karrisaus

Denne oppskriften er basert på en oppskrift på "Kylling i tomat- og yoghurtsaus" som jeg fant på tine.no. Jeg har byttet ut yoghurten med crème fraîche, endret litt på mengdene og jeg la til og fjernet noen. Resultatet ble kylling i en slags karrisaus smaksatt med tomater, chili og cashewnøtter.

Dette trenger du til 2 personer:
- 1 dl usaltede cashewnøtter
- 300 g kyllingfilet (2 stk)
- 1/2 løk
- 1 hvitløksfedd
- olje til steking
- 1 ss karripulver
- 1/2 rød chili
- 1 boks grovhakkede tomater
- 1,5 dl crème fraîche
- 1,5 ts maisenna
- 1 ts sukker
- salt og pepper
- 125 g ris

Slik gjør du:
 Finhakk løk og hvitløk og skjær kyllingfiletene i terninger. 
Skjær chilien i skiver.
 Rist cashewnøttene i varm, tørr stekepanne et par minutter til de er gyldne.
 Legg cashewnøttene til side. Kok opp vann til risen og følg anvisningen på pakken. Ha litt olje i stekepannen og fres løk, hvitløk og kyllingfilet til blandingen får en gylden farge.
 Ikke stek så lenge at kyllingen blir helt gjennomstekt, den blir ferdig i sausen.
 Ha i salt, pepper og karripulver og bland det godt inn.
 Hell på tomater og la det koke ca. 5 minutter.
 Smak til med sukker og ha i chilien.
 Mål opp crème fraîche og bland inn maisennaen. Ha det i sausen.
 Rør godt.
 Gi sausen et lite oppkok og ha i cashewnøttene.
 Middagen er klar! Server sausen med risen og gjerne et pitabrød ved siden av. 
Oppskrifter på pitabrød finner du her (lyse) og her (grove).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)