søndag 4. september 2011

Tomatsuppe med grillede cherrytomater

Selv om jeg egentlig ikke vil innse det er det umulig å overse tegnene; dagene blir kortere, morgenene er kalde og bladene på trærne begynner å skifte farge. Høsten nærmer seg med stormskritt. Og på disse regntunge dagene som høsten bringer er det få ting som smaker bedre enn en rykende varm suppe. For å holde litt igjen på sommerstemningen er denne suppen med grillede tomater. Kjempegod med et godt rundstykke ved siden av.


Dette trenger du til 2 porsjoner:
- 500 g cherrytomater
- 1 stor rødløk
- 2 hvitløksfedd
- friske basilikumsblader (jeg hadde dessverre bare tørket basilikum)
- 1 grønnsaksbuljongterning
- 5 dl vann
- salt og pepper

Slik gjør du:
Varm opp ovnen til 200 grader. Del cherrytomatene i to etter at du har skylt dem godt. Skrell hvitløksfeddene og skjær dem i skiver. Rødløken skrelles og skjæres i båter. Legg alt sammen i en ildfast form.
Dryss over friske basilikumsblader (hvis du har, ellers bruker du tørket basilikum). Bak tomatene og løken midt i ovnen i ca. 45 minutter til de er møre og gyldne.
La dem kjøle seg litt ned før du har dem i en blender sammen med buljongterningen og vannet. Miks til ønsket konsistens. Ha suppen i en kjele og kok opp.
Smak til med salt og pepper og server!
Ha litt melk i suppen hvis du synes smaken er for kraftig. Du kan også koke litt makaroni eller annen pasta til å ha i suppen hvis du vil ha en mer mettende rett.

2 kommentarer:

 1. Hej!

  Grym tomatsoppa! Det blir så mycket bättre genom grillningen och de söta smakrika tomaterna hittar verkligen hem. Jag heter Rikard Häggander och jobbar på General Mills PR_byrå Agency. Vi har flera varumärken som Häagen-Dazs, Old El Paso. Betty Crocker och Green Giant och jag hoppas att du skulle vara intresseard av produktprover från dessa? Maila mig en postadress om det är så eller om du har några frågor eller önskemål.

  Vänliga hälsningar.

  /Rikard

  SvarSlett
 2. Tomatsuppen ble kjempegod! Takk for tilbudet om produktprøver, men jeg sier nei takk denne gangen :) Vennlig hilsen Veronika

  SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)