Denne oppskriften er basert på Jeanettes oppskrift på triple sjokoladecookies. Hvis du elsker sjokolade er dette oppskriften for deg! Hvis ikke: styr unna... Sørg for å ha melk i huset. Jeg hadde en av de nye (og helt fantastiske!!) 1,75 liters kartongene med melk i kjøleskapet for å være på den sikre siden.
Dette trenger du til 18 cookies:
- 200 g mørk kokesjokolade
- 100 g lys kokesjokolade
- 125 g sukker
- 125 g mykt smør
- 1 egg
- 150 g mel
- 30 g kakao
- 1 ts natron
- en god klype maldonsalt
- 1 ts vaniljeessens
- 60 g hasselnøttkjerner
Slik gjør du:
Varm opp ovnen til 175 grader. Smelt 175 gram av den mørke sjokoladen i mikroen.
Ha smør og sukker i en bolle og visp det hvitt og luftig.
Bland inn den smeltede sjokoladen og rør inn egget.
Bland sammen mel, kakao, natron og smuldre i maldonsaltet. Rør de tørre ingrediensene inn i sjokoladeblandingen.
Grovhakk resten av den mørke sjokoladen, den lyse sjokoladen og hasselnøttkjernene...
...og rør de inn i deigen.
Bruk en spiseskje til å legge klatter med røre på et bakepapirkledd stekebrett. Trykk de litt ned med baksiden av en fuktet skje eller gaffel.
Stek cookiesene midt i ovnen i 10-12 minutter.
Avkjøl cookiesene litt på rist før du nyter dem med et stort glass melk!
Eg elska bloggen din !:) Du e så flink å dokumentere rettane dine med mange flott bilder og oppskriftene dine e klare!:)
SvarSlettHar funne mange oppskrifter eg har lyst å prøve - og når vi kjem i orden i huset så skal eg virkelig prøve dei ut :) E innom kvar dag å lese ! :)
Føle meg som ei liten unge i ein leketøys butikk når eg får sitte med dataen på fange å lese bloggen din !:) Tusen takk !:)
Tusen takk for kjempehyggelig kommentar, Ida Alice! You just made my day :) Kjekt å se at noen kan dra nytte av oppskriftene mine :)
SvarSlettHåper du er like fornøyd når du har prøvd noen av oppskriftene :) Legg gjerne inn en kommentar med hva du synes om oppskriftene du prøver ut, jeg synes det er så koselig med kommentarer! Håper du fortsetter å følge med :D
Jadda =) Da er de bakt og smakt, dog med mandelmel(kanskje jeg skal skjekke skapet neste gang jeg skal bake) og noe unøyaktige mål, siden vekten tok berg-og-dalbane! Men seiten meneiten så gode de er!! Ikke like gode som dine da, men godt å ha noe å strekke seg etter =)
SvarSlettSiv ;P
Haha! Overrasket over at du hadde mandelmel og ikke hvetemel, men det fungerte sikkert bra :) Glad det smakte!
SvarSletthei, er på jakt etter verdens beste cookies, og denne såg veldig nær ut ;-)
SvarSlettmen eg har nøtte allergi.. kan en kutte ut nøttene i denne oppskriften, eventuelt bytte med noe annet? mer sjokolade?=?
Det går helt fint ann ja :) Hva med å bytte dem ut med lys sjokolade og non-stop..? Eller grovhakket Smash for å få litt sprøtt og salt i kjeksene ;)
SvarSlett