tirsdag 6. september 2011

Tacopizza med kjøttdeig

Pizzasteinen min sprakk! :( Så hvis noen har en til overs tar jeg gjerne imot. Heldigvis ble pizzaen jeg laget da den sprakk veldig god, så det var på en måte verdt det. Tortillachips på pizza er overraskende godt hvis du ikke har prøvd det før. Ikke bruk de med ostesmak. Salt eller chilismak er bra i denne oppskriften!

Dette trenger du til 1 porsjonspizza:
- 75 ml lunkent vann
- ca. 2 dl hvetemel
- 1 ss olje
- 1,5 ts tørrgjær
- 1/2 ts salt

- 130 g salsa
- 1/2 ts tacokrydder
- 60 g kjøttdeig
- ca. 40 g tortillachips
- 80 g revet ost

Slik gjør du:
Ha vannet og oljen i en bolle og rør i gjæren til den er oppløst. Rør inn saltet og elt inn melet. Kna deigen til den er smidig og sett den tildekket til heving på et lunt sted i 30 minutter. 
Varm opp stekeovnen til 250 grader med pizzastenen på rist liggende midt i ovnen. La ovnen og pizzastenen bli ordentlig varm før du steker pizzaen. 20-30 minutter burde holde. Kjevl ut deigen til en rund (eller noenlunde rund) pizzabunn med ca. 30 cm i diameter. Ha salsaen i en blender og kjør til en glatt saus. Ta risten med pizzastenen ut av ovnen og legg pizzabunnen oppå. Smør salsa over bunnen og dryss tacokrydder over. Legg små biter av rå kjøttdeig over hele bunnen. Dekk over med tortillachips og trykk dem litt ned sånn at de ikke blir svidd under stekingen. Dryss ost over og sett pizzaen midt i ovnen med grillfunksjonen på i ca. 5-7 minutter til pizzaen er ferdig stekt. 
Server gjerne pizzaen med hjemmelaget hvitløksdressing :)

6 kommentarer:

 1. Nam :-) jeg må virkelig få kjøpt meg ny pizzastein, slik at jeg kan prøve denne, jeg klarte å miste min i gulvet.. :-)

  SvarSlett
 2. Ånei, så leit :( Jeg må nok få kjøpt meg en ny jeg også... Har kikket litt på nettet og ser at de har en på clas ohlson til 99 kroner :) Tror nok jeg kommer til å kjøpe den.
  Si ifra når du har testet oppskriften da :) Spent på å høre hva andre synes om tortillachips på pizza ;)

  SvarSlett
 3. Mmmm, denne såg skikkeleg snadder ut, Veronica:o) Eg er heilt einig med deg...tortillachips er utruleg godt på pizza!!

  SvarSlett
 4. Det er den også :) Bra det ikke er bare meg som synes den kombinasjonen er god!

  SvarSlett
 5. Ser god ut den der, men blir ikke chipsene litt bløte når de blir dyttet ned i salsasausen? Pleier og å bruke nacho-/tortillachips på pizza, men jeg knekker de litt opp først.

  Pizza- og bakestein hos Jernia til ca. 200 med stor steikespade; anbefales :-) Da kan du la steinen ligge i ovnen hele tiden, legge pizzaen på et bakeark og inn i ovnen med steikespaden.

  SvarSlett
 6. Steketiden er så kort at de ikke rekker å bli myke. Jeg har ihvertfall aldri opplevd det :)

  Takk for tips om bakestein, det hørtes lurt ut!

  SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)