Jeg ble veldig overrasket over at en rett med så få ingredienser kunne smake så mye som denne. Godt, godt, godt! Lag den i dag. Eller i morgen. Eller til helga kanskje...
- 500 g magert svinekjøtt
- 2 ss solsikkeolje
- 25 g smør
- 1 løk
- 1 ss paprikapulver
- 2 ss hvetemel
- 3 dl hønsebuljong
- 125 g sjampinjong
- 1,5 dl crème fraîche
- salt og pepper
- 3 dl ris
Slik gjør du:
Skjær svinekjøttet i passe store terninger.
Pass på å skjære mot fibrene i kjøttet. Hakk løken og skjær soppen i skiver.
Varm olje og smør over høy varme i en stor stekepanne.
Brun kjøttbitene i tre omganger slik at de blir pent brunet på alle sider.
Legg etterhvert det brunede kjøttet over i en bolle eller dyp tallerken.
Skru ned varmen til middels. Stek løken under omrøring til den er blank og myk.
Dryss på paprikapulver og mel og rør det inn i ca. 2 minutter.
Hell på buljong, litt og litt og kok opp under omrøring.
Legg kjøttet tilbake i pannen...
...og tilsett soppen.
Skru ned varmen slik at det småkoker og legg på lokk. La gryten trekke i 20 minutter til kjøttet er mørt.
Kok risen etter anvisning på pakken i mellomtiden. Rør crème fraîche inn i gryten...
...og server den over den kokte risen.
Pass på å skjære mot fibrene i kjøttet. Hakk løken og skjær soppen i skiver.
Varm olje og smør over høy varme i en stor stekepanne.
Brun kjøttbitene i tre omganger slik at de blir pent brunet på alle sider.
Legg etterhvert det brunede kjøttet over i en bolle eller dyp tallerken.
Skru ned varmen til middels. Stek løken under omrøring til den er blank og myk.
Dryss på paprikapulver og mel og rør det inn i ca. 2 minutter.
Hell på buljong, litt og litt og kok opp under omrøring.
Legg kjøttet tilbake i pannen...
...og tilsett soppen.
Skru ned varmen slik at det småkoker og legg på lokk. La gryten trekke i 20 minutter til kjøttet er mørt.
Kok risen etter anvisning på pakken i mellomtiden. Rør crème fraîche inn i gryten...
...og server den over den kokte risen.
Mmm, denne skal jeg lage neste uke!!! Det så veldig godt ut.
SvarSlettDa kan du bare begynne å glede deg! :D
SvarSlettDet var kjempegodt! Også så enkelt da gitt:)
SvarSlettglad du likte det :) utrolig enkelt!
SvarSlettHva gjør jeg på feriedagen min?
SvarSlettJo, prøver ut en av Veronika sine oppskrifter :)
Så gøy! Likte dere det da? Håper du hadde en deilig fridag :)
SvarSlettden har blitt en ny favoritt her i heimen, lager den støtt og stadig :)
SvarSlettSå kjekt å høre :)
SlettLagde denne gryten i går kveld, og den var bare nyyydelig. Tilsatte litt vårløk og rød paprika i tillegg. Er bare å anbefale. :))
SvarSlettTakk for tipset :) det må testes.
Slett