torsdag 8. september 2011

Kyllingsuppe med gulrøtter, erter og ris

God og enkel suppe til ruskeværsdager som vi har hatt litt for mange av i Bergen i det siste.

Dette trenger du til 3 personer:
- 15 dl hønsebuljong
- 2 små gulrøtter
- 1 purre
- 1,5 dl fryste selskapserter
- 2 dl kokt ris
- 150 g kyllingfilet
- 1 ts tørket rosmarin
- salt og pepper

Slik gjør du:
Kok opp lettsaltet vann i en kjele og kok kyllingfileten ca. 15-20 minutter. Den trenger ikke være helt gjennomkokt. Skjær kjøttet i passelige suppe-biter.
Skjær gulrøttene i tynne skiver. Purren deler du i to på langs før du skjærer den i tynne skiver.
Ha buljongen i en kjele sammen med gulrøtter og purre.
Kok opp, skru ned varmen, legg lokk på og la det trekke i ca. 10 minutter. Ha i erter, ris, kyllingkjøtt og rosmarin og la suppen trekke 5-10 minutter til.
Smak til med salt og pepper og server suppen med brød med smør ved siden av.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)