tirsdag 15. februar 2011

Knekkebrød med gresskarkjerner

Første porsjon med hjemmelagde knekkebrød er spist opp, og det er på tide med en ny runde. Jeg vil anbefale alle å lage knekkebrød. Det er latterlig enkelt også smaker det så mye bedre enn knekkebrødene du kjøper på butikken! Og sist, men ikke minst: du vet akkurat hva de inneholder. Etter at vi hadde laget første porsjon med knekkebrød var meg og mamma en tur på bakeriet, og gjett hva vi så... Knekkebrød som var helt like som de vi hadde laget. Der stod de pent pakket inn med seks knekkebrød i hver pakke, til 30 kroner! Enda en grunn til å lage knekkebrødene selv. Denne oppskriften gir nok til 30 knekkebrød, eller like mange knekkebrød som du må betale 150 kroner for hos bakeren...

Dette trenger du til 30 knekkebrød:
- 3,5 dl sammalt rug
- 3,5 dl havregryn
- 1,5 dl sesamfrø
- 1 dl solsikkekjerner
- 1 dl linfrø
- 1 dl havrekli
- 2 dl gresskarkjerner
- 1 ts salt 
- 1 ts honning
- 7 dl vann
Slik gjør du:
Finn fram food prosessoren med kniven montert. Ha i sammalt rug, havregryn, sesamfrø, solsikkekjerner, linfrø, havrekli, gresskarkjerner og salt. 
 Miks det ca. 1 minutt til alt er godt blandet. Ha blandingen over i en stor bolle. 
Varm opp ovnen til 180 grader med varmluftfunksjonen på. Bland sammen vann og honning og hell det over. Rør godt til du har en tykk røre.
Finn fram to stekebrett og dekk dem med bakepapir. Bruk en slikkepott til å fordele røren utover stekebrettene. 
Stek begge brettene samtidig på 180 grader varmluft i 10 minutter. Ta brettene ut av ovnen og skjær deigen opp i passe store stykker med et pizzahjul. Sett brettene inn igjen i ovnen og la dem stå i 30 minutter. Fremdeles på 180 grader varmluft. Legg knekkebrødene på rist og la dem tørke i ovnen på 180 grader i ca. 15 minutter med døren på gløtt.
Sett en tresleiv eller noe i åpningen for holde døren passe åpen. Jeg hadde bare en rist, så det var ikke plass til å la alle knekkebrødene tørke på rist. Men det gikk fint å tørke dem på stekebrettet. Bare snu knekkebrødene etter 15 minutter (når knekkebrødene på rist er ferdige) og la dem tørke videre i ovnen med døren på gløtt i 10 minutter til.
 Ikke oppbevar knekkebrødene i plastpose eller plastboks, da blir de myke. Pakk dem inn i matpapir, eller bare oppbevar dem i stekeovnen så holder de seg fine og sprø :)

3 kommentarer:

 1. Må prøve meg på knekkebrød snart! Disse så veldig gode ut :)

  SvarSlett
 2. Ja det må du! Disse ble knallgode :)

  SvarSlett
 3. Det er jo sååå godt, og så kan man ha så masse rart i :) Vil bare si at jeg anbefaler å legge frøene i vann over natten først, for å øke opptaket av næringsinnholdet.
  Nam-nam, jeg driver faktisk og lager knekkebrød selv nå :-) Tar i finhakkede mandler denne gangen så dette blir spennende :)
  Ha en fin kveld!

  SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)