mandag 8. august 2011

Kjøttboller av svin i pitabrød

Kjempegode, magre og mettende kjøttboller med spennende smaker servert i pitabrød. Jeg er kjempeglad i pitabrød og ser stadig etter nye ting å fylle dem med. Dette ble en ny favoritt! Pitabrødene lager du gjerne selv, men butikkjøpte er et godt alternativ.

Dette trenger du til 4 porsjoner:
- 400 g kjøttdeig av svin
- 1 dl bulgur
- 2 dl vann lettsaltet vann
- 4 ts tørket oregano
- 1 hvitløksfedd
- 1 egg
- salt og pepper
- 1 sitron
- litt olivenolje til steking
- isbergsalat 
- 1/2 rødløk
- 1 boks mais
- revet ost
- 300 g tyrkisk yoghurt
- 1 ts malt spisskummen

Slik gjør du:
Kok opp lettsaltet vann og ha i bulguren. Skru av platen og la kjelen stå på ettervarmen til alt vannet har trukket inn i bulguren og den er ferdig kokt. (ca. 15 min.) 
Ha svinekjøttdeigen i en bolle sammen med bulgur og oregano. Finhakk hvitløken og ha den i bollen. Finriv skallet av sitronen (etter at du har skrubbet det godt) og ha det i bollen. 
Ha i ett egg og bland det hele godt sammen. 
Krydre med salt og pepper. Form små kjøttboller av farsen og legg dem på et serveringsfat. Varm opp oljen i en stekepanne og stek kjøttbollene på middels varme til de er gjennomstekte. 
4-5 minutter på hver side burde holde. 
I mellomtiden varmer du pitabrødene i ovnen på 200 grader i ca. 10 minutter. Skjær isbergsalaten og rødløken i strimler. Bland tyrkisk yoghurt med malt spisskummen. Nå gjenstår det bare å fylle pitabrødene med yoghurt, kjøttboller, salat, ost, rødløk og mais. Skvis litt sitron over rett før servering. 
God middag!

2 kommentarer:

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)