I et oppskriftshefte som jeg fikk med brødbakemaskinen min står det en oppskrift på Sun Dried Tomato Bread. Jeg har tatt utgangspunkt i denne, men endret en del på oppskriften og kalt brødet Pizzabrød istedenfor. Det har blitt et av mine favorittbrød :)
Dette trenger du til 1 kg brød:
- 375 ml lunkent vann
- 1,5 ss olje fra soltørkede tomater
- 200 g hvetemel
- 400 g grovbakst mel
- 50 g revet parmesan
- 1,5 ts salt
- 3 ts sukker
- 2 ts tørrgjær
- 8 soltørkede tomater i olje
- 4 ss oregano
Slik gjør du:
Bland først vann og olje. Bland sammen mel, parmesan, salt, sukker og gjær og rør det inn i vann og olje blandingen. Elt sammen til en smidig deig. Fisk opp soltørkede tomater fra glasset og la dem renne godt av seg på et kjøkkenpapir.
Stek brødet nederst i ovnen på 225 grader i ca 30 minutter. Hvelv brødet over på en rist og knips med fingrene på undersiden. Hvis det kommer en hul lyd er brødet ferdig, hvis ikke bør det stekes videre uten form i ca 10 minutter.
Avkjøl brødet en liten stund på rist før du begynner å skjære i det.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)