søndag 8. august 2010

Laks i folie, smørdampede grønnsaker og fløtesaus


Dette trenger du til 2 personer:
- 300 g laksefilet
- en god dose sitronpepper

- ss smør eller margarin
- 1-2 dl hakket sjampinjong
- 1-2 ss hakket løk
- 1 ss hvetemel
- 1,5 dl fløte
- 2 dl melk
- salt og pepper
- litt hvitløkspulver etter smak

- 2 dl brokkolibuketter
- 2 dl babygulrøtter
- 1 ss smør

Slik gjør du:
Varm opp ovnen til 200 grader. Krydre laksen med sitronpepper, vær generøs :) Pakk den inn i aluminiumsfolie og stek den midt i ovnen i 15-20 minutter til den er gjennomstekt.

Smelt 1 ss smør eller margarin i en kjele. Ha i hakket sopp og løk og la det surre noen minutter til det blir mykt og blankt. Strø melet over og hell over fløten og melken. Kok opp, smak til med salt, pepper og hvitløkspulver og la det småkoke til laksen er ferdig.

Når det er 5 minutter igjen til laksen er klar smørdamper du grønnsakene. Kok opp litt vann i en kjele og ha i 1 ss smør. Ha i brokkolibuketter og babygulrøtter og legg på lokket. La platen stå på høy varme. Når det koker igjen (etter 2-3 minutter) er grønnsakene klare. Sil av vannet.

Nå gjenstår det bare å servere middagen og nyte den!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)