Den beste lasagnen er hjemmelaget, og det tar bare bittelitt lenger tid enn lasagne fra pakke. Denne oppskriften holder til en stor lasagneform, til 4 personer.
Dette trenger du til kjøttsausen:
- 400 g kjøttdeig
- 1-2 løk
- 2-3 fedd hvitløk
- 1 boks grovhakkede tomater
- 1 kjøttbuljongterning
- oregano
- pepper
Dette trenger du til ostesausen:
- 1 ss margarin
- 2 ss mel
- 7 dl melk
- 2 dl revet ost
- salt og pepper
I tillegg trenger du:
- 6 lasagneplater
- revet ost
Slik gjør du:
Lag først kjøttsausen. Hakk løk og hvitløk...
...og stek det sammen med kjøttdeigen i en stor stekepanne.
Rør inn grovhakkede tomater og kok opp.
Smuldre i buljongterningen, og smak til med salt, pepper og oregano. La kjøttsausen småkoke mens du lager ostesausen.
Smelt margarin i en kjele og rør inn melet. Spe på med melk og kok opp sausen.
La den småkoke i 5 minutter. Ha i ost og smak til med salt og pepper mot slutten av koketiden.
Finn fram en ildfast form og legg fyllet i denne rekkefølgen: kjøttsaus, lasagneplater, ostesaus, kjøttsaus, lasagneplater, ostesaus, kjøttsaus og revet ost.
Stek lasagnen midt i ovnen på 200 grader i 35-40 minutter.
Serveres med salat og brød, f.eks. hvitløksbaguetter, til.
Satte nettopp en lasagne al forno inni ovnen. Den lukter kjempegodt.
SvarSlett