mandag 12. juli 2010

Lasagne al forno

Den beste lasagnen er hjemmelaget, og det tar bare bittelitt lenger tid enn lasagne fra pakke. Denne oppskriften holder til en stor lasagneform, til 4 personer.

Dette trenger du til kjøttsausen:
- 400 g kjøttdeig
- 1-2 løk
- 2-3 fedd hvitløk
- 1 boks grovhakkede tomater
- 1 kjøttbuljongterning
- oregano
- pepper

Dette trenger du til ostesausen:
- 1 ss margarin
- 2 ss mel
- 7 dl melk
- 2 dl revet ost
- salt og pepper

I tillegg trenger du:
- 6 lasagneplater
- revet ost

Slik gjør du:
Lag først kjøttsausen. Hakk løk og hvitløk...
...og stek det sammen med kjøttdeigen i en stor stekepanne.
Rør inn grovhakkede tomater og kok opp.
Smuldre i buljongterningen, og smak til med salt, pepper og oregano. La kjøttsausen småkoke mens du lager ostesausen.
 Smelt margarin i en kjele og rør inn melet. Spe på med melk og kok opp sausen.
La den småkoke i 5 minutter. Ha i ost og smak til med salt og pepper mot slutten av koketiden.

Finn fram en ildfast form og legg fyllet i denne rekkefølgen: kjøttsaus, lasagneplater, ostesaus, kjøttsaus, lasagneplater, ostesaus, kjøttsaus og revet ost.

Stek lasagnen midt i ovnen på 200 grader i 35-40 minutter.

Serveres med salat og brød, f.eks. hvitløksbaguetter, til.

1 kommentar:

  1. Satte nettopp en lasagne al forno inni ovnen. Den lukter kjempegodt.

    SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)