onsdag 20. mai 2015

Kalkungryte med spinat

Som dere vet er ikke anretning min sterkeste side... Men jeg lover at selv om det ikke ser særlig innbydende ut er dette en kjempegod middagsrett.




Til 2 personer trenger du:
- 350 g kalkunfilet
- 1 hvitløksfedd 
- 70 g spinat
- 2 grønne chili
- sitronpepper 
- 2 ss smør
- 3 dl matfløte 
- ris


Slik gjør du:
Kutt av stilken på chiliene og del dem i to på langs. Ta bort frøene og skjær chiliene i biter på tvers. Skrell og finhakk hvitløksfeddet. Varm opp stekepannen og ha i en spiseskje med smør. Fres chili og hvitløk ca 1 minutt og ha det over i en panne. Krydre det med sitronpepper. Kok ris etter anvisning på pakken. Skjær kalkunkjøttet i passe store biter. Stek det i en spiseskje smør i stekepannen. Kjøttet trenger ikke å bli gjennomstekt, det holder med en lett bruning. Krydre det med sitronpepper. Ha kalkunkjøttet i pannen sammen med chiliblandingen. Ha spinaten i pannen og hell på fløten. Bland alt godt sammen og kok opp. La det koke ca. 10 minutter til spinaten har falt sammen og kalkunen er gjennomkokt. Smak eventuelt til med mer sitronpepper. Jeg synes ikke denne retten trenger salt fordi det er salt i sitronpepperblandingen, men hvis du vil kan du selvsagt salte litt. Hvis du har sitronmelisse tilgjengelig passer det fint å hakke opp litt og ha det i helt på slutten. 

Server gryten sammen med den kokte risen. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)