Enda en oppskrift fra bladet "bake", mitt nye favorittblad!
- 3 dl lunkent vann
- 1/2 pk tørrgjær
- 1/2 ts salt
- 450 g hvetemel
- 100 g mykt smør
- 1 ts finhakket hvitløk
- 1 ss sitronsaft
- 1 ts tørket oregano
- 1 neve revet mozzarella
Slik gjør du:
Rør sammen gjær og vann. Tilsett salt og mel, og kna det sammen til en smidig deig. Hev deigen til dobbel størrelse. Det tar ca. 40 minutter. Del deigen i 8 like store emner, bruk gjerne kjøkkenvekt. Rull til rundstykker og legg dem på et bakepapirkledd stekebrett. Etterhev til dobbel størrelse, ca. 20 minutter. Varm opp ovnen til 225 grader. Stek rundstykkene i ca. 10 minutter til de er akkurat gjennomstekt. Avkjøl litt på rist. Bland sammen smør, hakket hvitløk, oregano og sitronsaft. Skjær rundstykkene i firkanter nesten helt gjennom. Smør hvitløkssmør i snittene og putt mozzarella nedi. Gratiner i ovnen på 225 grader med grillelementet på til osten er gyllen.
Snadder til suppa... eller som samboeren sa - jeg kunne bare spist disse jeg :)
SvarSlett