Plutselig ble det skikkelig høst med surt og kaldt ruskevær. Da er det deilig å varme seg med en suppeskål eller en deilig gryte. Her kommer min oppskrift på en enkel betasuppe.
Til 3-4 porsjoner trenger du:
- 5 små poteter
- 5 små gulrøtter
- 1 lite kålhode
- 1 purreløk
- 1 hønsebuljongterning
- tørket timian
- 450 g røkt middagspølse uten skinn
- salt og pepper
Slik gjør du:
Skrell og skjær poteter, kålrot og gulrot i terninger. Husk at poteter har kortere koketid enn kålrot, og skjær derfor potetene i større biter. Skyll purreløken og skjær den i skiver. Ha grønnsakene i en kjele og hell på vann til det dekker godt. Ha i buljongterning og tørket timian. Kok opp og la det småkoke i ca. 20 minutter. Skjær pølsen i terninger og ha den i kjelen. La suppen koke videre i ca. 5 minutter. Smak til med salt og pepper. Hvis du skal servere suppen til små barn holder du tilbake saltet, så kan de andre salte selv etter eget ønske :)
Server gjerne godt brød eller flattbrød ved siden av.
så helt nydelig ut:)) Skal prøves:))
SvarSlettHilsen Sissel.