Server en romantisk middag med brennende kjærlighet til din kjære idag. Skikkelig kosemat på en fredagskveld :)
Dette trenger du til 4 porsjoner:
- 400 g kjøttdeig (jeg brukte svinekjøttdeig)
- 3 ss olivenolje
- 1 løk
- 1 hvitløksfedd
- noen dråper tabascosaus
- 1 boks grovhakkede tomater
- salt og pepper
- 200 g revet ost
- 600 g poteter
- ca. 2 dl melk
- 50 g smør
Slik gjør du:
Skrell potetene og del dem i terninger. Ha dem i en kjele med vann, kok opp og la det koke til de er møre. Hell av vannet, mos potetene sammen med smøret og spe på med melk. Smak til med salt og pepper. Hakk løken og press hvitløksfeddet gjennom en hvitløkspresse (evt. finhakk det, men husk da å knuse det først ved å presse det mellom skjærefjølen og f.eks. boksen med tomater). Ha oljen i en stekepanne. Varm opp og brun kjøttdeigen sammen med løken.
Ha i hvitløk når løken har blitt myk. Hell på de hakkede tomatene og tabasco og smak til med salt og pepper. La det putre i ti minutter mens du varmer opp ovnen til 200 grader. Legg kjøttfyllet i en ildfast form.
Stekes midt i ovnen i 15 minutter eller til osten er gyllen.
Server gjerne salat og godt brød ved siden av.
Så veldig godt ut. Må testes ut. Ha en fin helg:)
SvarSlettMvh Cecili
God helg til deg også!
SlettEr dette omtrent det samme som hyrdepai, eller? :) (Det skal jeg lage idag nemlig ;))
SvarSlettJa, det er ganske likt som hyrdepai, men jeg ville hatt litt worchestershiresaus og gulrot i hyrdepaien. Også ville jeg kanskje droppet osten. Kjempegodt begge deler!
SlettHvilken oppskrift bruker du? Kjekt med besøk i helgen eller?
SlettDen oppskriften jeg bruker har gulrot og ost, men ikke worchestersaus.. Den var fra et av Remas oppskrifthefter - flaaut :P Veldig koselig med besøk :) Fått hengt opp lampen jeg kjøpte i Bergen og slappet masse av i snøstormen.
SvarSlett