Jeg har hatt lyst til å lage energibarer leeeenge nå. Men jeg ville ha tørkede blåbær inni og det har jeg halvhjertet letet etter uten hell i flere måneder. Endelig fant jeg det på Lerøy mat på Galleriet i Bergen. Jeg løp (les: tok bussen) hjem og lagde energibarer, og de ble kjempegode! Jeg synes disse er veldig praktiske å ha med på jobb, så tar jeg meg en når jeg trenger litt ny energi eller er litt sulten før eller etter lunsj.
Dette trenger du til ca. 30 stk:
- 100 g hakket tørket frukt (jeg brukte blåbær og papaya)
- 150 g smør
- 250 honning
- 100 g malte mandler
- 100 g malte hasselnøtter
- 50 g hakkede hasselnøtter
- 50 g siktet hvetemel
- 200 g lettkokte havregryn
- 100 g mørk kokesjokolade
- 20 g matfløte
Slik gjør du:
Varm opp ovnen til 150 grader. Bland smør og honning.
Ha i frukt,
mandler, nøtter,
mel
og havregryn.
Rør det godt sammen.
Fordel massen utover i en liten langpanne eller ildfast form (ca. 25x30cm).
Bruk bakepapir hvis formen ikke har teflonbelegg. Stek i 35-45 minutter midt i ovnen på 150 grader.
Avkjøl før du skjærer i ca. 2,5x7 cm store biter med en skarp kniv.
Smelt sjokoladen 1 minutt i mikroen og rør inn fløten. Dypp energibarene i sjokoladen og legg dem på bakepapir i kjøleskapet til sjokoladen stivner. Oppbevares i boks med luftehull i kjøleskapet.
Perfekt som mellommåltid eller snacks.
Hei,jeg heter Celine og er 12år. Blir veldig inspirert av alle godsakene du lager:D Spessielt cupcaksene, så jeg lurte på om du kan lage noen flere cupcakes fordi alle de andre du har laget er supergode!!! Takk hvis du vill
SvarSlettTakk for koselig kommentar :) Det kommer snart et par cupcakes-oppskrifter ;)
Slett