Det er sommer og tid for å lage pavlova igjen. Prøv denne med bringebær og sjokolade :)
Dette trenger du til 4 personer:
- 3 eggehviter
- 150 g sukker
- 2 ss kakaopulver
- 1/2 ts balsamicoeddik
- 3 dl kremfløte
- 1 kurv bringebær (3-400g) eller gjerne mer
- litt revet mørk sjokolade
Slik gjør du:
Varm opp ovnen til 180 grader. Pisk eggehvitene til det dannes myke topper.
Ha i sukkeret spiseskje for spiseskje mens du pisker. Pisk marengsen stiv og blank.
Tilsett kakao og eddik mens du fortsatt pisker.
Dekk et stekebrett med bakepapir og fordel marengsen i en sirkel på stekebrettet. Sett marengsbunnen midt i ovnen og skru ned termostaten til 150 grader.
Stek bunnen i ca. 45 minutter. Da skal den være sprø langs kanten og på
sidene og myk og fuktig inni. Skru av stekeovnen og sett døren på gløtt.
La sjokolademarengsbunnen bli helt avkjølt i ovnen. Når det er på tide å servere pavlovaen legger du marengsbunnen på et kakefat. Pisk fløten til krem og fordel den oppå bunnen. Fordel bringebærene oppå og dryss revet sjokolade på toppen.
Server!
Hei :)
SvarSlettDenne så virkelig nydelig ut. Den skal prøves! Kan jeg erstatte balsamicoeddik med vanlig eddik?
Hei :) Det har jeg ikke prøvd, men jeg ville heller bare ha droppet balsamicoeddiken. Det går sikkert helt fint uten :)
Slett