Søndag kveld og mammas hjemmelagde blomkålsuppe. En fin avslutning på helgen. Smaker spesielt godt når halsen er litt vond.
- 2 håndfuller med blomkål
- 6-7 dl vann
- avskjær fra blomkålen
- 3 ss smør
- 3 ss mel
- salt & pepper
- en slump kremfløte
Slik gjør du:
Del blomkålbukettene i munnfull-biter.
Ha avskjæret (blader, roten og det hele) i en kjele med 6-7 dl vann.
Ha i 1/2 ts salt og kok opp under lokk. La det småkoke under lokk i ca. 30 minutter.
Sil kraften. Smelt smøret i en annen kjele. Rør inn melet.
Spe på med kraften mens du rører godt.
Kok opp og ha i blomkålbukettene.
La det småkoke 10-15 minutter til blomkålen er mør. Rør om innimellom. Smak til med salt og pepper og rør inn litt kremfløte.
Server suppen med litt nykvernet sort pepper og brød med smør.
Ha avskjæret (blader, roten og det hele) i en kjele med 6-7 dl vann.
Ha i 1/2 ts salt og kok opp under lokk. La det småkoke under lokk i ca. 30 minutter.
Sil kraften. Smelt smøret i en annen kjele. Rør inn melet.
Spe på med kraften mens du rører godt.
Kok opp og ha i blomkålbukettene.
La det småkoke 10-15 minutter til blomkålen er mør. Rør om innimellom. Smak til med salt og pepper og rør inn litt kremfløte.
Server suppen med litt nykvernet sort pepper og brød med smør.
Jeg er veldig glad i blomkålsuppe og har lyst å gi deg et tips om hvordan jeg lager min ;o)
SvarSlettJeg freser finhakket sjalottlök sammen med litt olje, som jeg fortsetter å lage suppen på. Löken gir en supergod smak :) Jeg bruker også buljong-pulver i stedenfor salt, NAM NAM NAM :-)
Man kan også sprösteke bacon eller spekeskinke, for å drysse litt på toppen i fatet rett för servering :-) Nå ble jeg sulten!
SvarSlettDet høres godt ut!
Slett